Daugavpils teātris sācis reklamēt gaidāmās Teātra dienas Rīgā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, turpinot iesākto tradīciju, arī šogad Rīgā norisināsies Daugavpils teātra dienas.

Pēc teātra valdes locekļa Oļega Šapošņikova vārdiem, to ietvaros no 4.aprīļa līdz 12.maijam Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī un M. Čehova Rīgas Krievu teātrī būs iespēja apmeklēt Daugavpils teātra jaunākos un iecienītākos iestudējumus.

Patlaban galvaspilsētā sākusies Daugavpils teātra dienu reklāmas kampaņa. Teātra vadība arī šogad cer uz Daugavpils pilsētas pašvaldības atbalstu. Atgādināsim, ka iepriekšējais Domes sasaukums pirmo Daugavpils teātra dienu reklāmas izdevumiem bija iedalījis vairāk nekā 5 000 latus.

Daugavpils teātris Rīgā viesosies ar šī brīža spilgtākajiem iestudējumiem, un Rīgas skatītāji varēs apmeklēt dažādu žanru izrādes. Teātra dienas Rīgā tiks atklātas Nacionālajā teātrī ar dejas iestudējumu „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”. Savukārt īstenu latgaliešu garu galvaspilsētā ienesīs izrāde „Dabaseibys pūddarneica jeb Viņa laimesciema podniekdarbnīca”, kā arī skatītājiem tiks piedāvātas izrādes krievu valodā - „Viss ir viņa”.

Kā zināms, Daugavpils teātrī darbojas valstī mazāka aktieru trupa, kura, neskatoties uz augstākminēto, piedāvā iestudējumus latviešu, krievu un latgaliešu valodās.

Pēc teātra vadības domām, Daugavpils teātris galvaspilsētas iedzīvotājus iepazīstinās ar reģionālo mākslu un pievērsīs uzmanību profesionālās mākslas attīstībai un nozīmībai reģionos. Teātris savos jauniestudējumos nevairās no dažādiem eksperimentiem, tiek meklēti jauni mākslinieciskie risinājumi, piedāvājot jaunas formas un cita veida dialogu ar skatītājiem.

Rīgas skatītājus aicina apmeklēt Daugavpils teātra viesizrādes arī Jelgavā un Valmierā.
 


Написать комментарий