Dimiters un Lindermans: vai gribam dēlus gejus un meitiņas – lesbietes?

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Dziedošais bezdarbnieks Kaspars Dimiters, politiskais ekstrēmists Vladimirs Lindermans un vēl pāris domubiedru no biedrības „Sargāsim mūsu bērnus!” aicina parakstīties par referenduma ierosināšanu par grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā, lai aizliegtu homoseksuālisma propagandu.

Dimiters savā Facebook profilā ievietojis emocionālu uzsaukumu vecākiem, kurā rakstīts: „Vai mēs gribam, lai mūsu bērnus skolās, bērnudārzos, bērnu un jauniešu kolektīvos, pulciņos, biedrībās apmāca homoseksuālismā – kā latvju meitām kļūt par lesbietēm, kā latvju dēliem kļūt par gejiem? Vai tādā laimē gribam diet?”

Ja šī uzsaukuma, kuru iedvesmojuši "Sargāsim mūsu bērnus!" līderi Dimiters un Lindermans, lasītājs to negrib piedzīvot, tad viņš tiek aicināts paņemt pasi, 2,85 eiro un doties pie notāra, lai parakstītos referenduma ierosināšanai par grozījumu veikšanu Bērnu tiesību likumā, lai „homoseksuālisma propagandu bērniem aizliegtu”. Jāteic, ka šī iniciatīva ir ļoti līdzīga Krievijā īstenotajam „antigeju likumam”, kas nenoliedz vis homoseksuālas attiecības, bet gan to „propagandu”.

Dimiters, Lindermans un viņa domubiedri aicina Bērnu tiesību likumu papildināt ar punktu: „Bērnus aizliegts iesaistīt gan kā dalībniekus, gan kā skatītājus pasākumos, kuru mērķis ir popularizēt un reklamēt viendzimuma personu seksuālās un laulības attiecības.”

Grozījumu iniciatori uzsver: šāda grozījuma pieņemšana ļaus uz likuma pamata aizliegt „Eiropraida 2015” rīkošanu Rīgas centrā  (kas netraucē tā dalībniekiem pulcēties, piemēram, kādā slēgtā telpā).”

Vienlaikus referenduma iniciatori norāda: „Biedrības „Sargāsim mūsu bērnus!” biedri nav homofobi. Mēs uzskatām, ka ikvienam cilvēkam ir tiesības uz personīgo dzīvi. Taču mēs esam kategoriski pret to, lai cilvēku grupa ar īpašām seksuālām izvēlēm vai gaumēm metodiski un agresīvi uzspiestu tās visai sabiedrībai, tai skaitā arī bērniem.

Šā masveida ārprāta vilnis ir pārpludinājis visu Eiropu. Papildus eirozonai ir izveidojusies un aktīvi paplašinās „geju zona”. Viena valsts pēc otras legalizē viendzimuma laulības vai tā dēvētas „viendzimuma personu partnerības”, nereti ar bērnu adoptēšanas tiesībām.

Skolās gūst virsroku fantastiska koncepcija, saskaņā ar kuru bērns pats var izvēlēties savu dzimumu (kā tagad ir pieņemts teikt, genderu). Nav svarīgi, par ko tu esi piedzimis – par zēnu vai meiteni, tev ir visas tiesības izlemt pašam, kas tu īstenībā esi – šāds ir mūsdienu seksuālās audzināšanas mācību programmu mērķis. Pirmais trauksmes zvans Latvijā jau atskanēja: tie bija labklājības ministres Ilzes Viņķeles aktīvi bīdītie pirmsskolas audzināšanas iestāžu mācību metodiskie līdzekļi („Diena, kad Kārlis bija Karlīna” un tamlīdzīgi).

Rodas jautājums: kam tad pieder bērnu audzināšanas prioritāte: ģimenei vai valsts un starptautiskajām struktūrām? Jaunajā Eiropas seksuālās audzināšanas koncepcijā ģimene ir nobīdīta aizmugurē, tai ir piešķirta izmirstoša relikta loma. Un pret tiem vecākiem, kas tam nepiekrīt, ir vērsta juvenālā justīcija.”

Te gan jāpiebilst, ka Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija norādījusi, ka tā nav novērojusi viendzimuma attiecību popularizēšanu izglītības iestādēs, tāpēc šādas reklamēšanas aizliegšanu neuzskata par nepieciešamu.

Jau ziņots, ka biedrībai „Sargāsim mūsu bērnus!” līdz nākamā gada beigām ir jāsavāc 30 000 vēlētāju notariāli apliecinātu parakstu, lai tiktu rosināts referendums par homoseksuālisma propagandas aizliegšanu. Centrālā vēlēšanu komisija pagājušā gada novembra beigās reģistrēja „Sargāsim mūsu bērnus!” sagatavoto Bērnu tiesību aizsardzības likuma grozījumu projektu, kas paredz aizliegt viendzimuma attiecību popularizēšanu.

Acīmredzot „Sargāsim mūsu bērnus!” neveicas ar savu domubiedru pulcināšanu notāru kantoros, jo Dimiters raksta: „Šis aicinājums ir jāizplata vēl un vēl un vēl un vēl un vēl un vēl un vēl un vēl...”


Написать комментарий