Daugavpilī gripas vietā „plosās” rota vīruss 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gripas aktivitāte Latvijā joprojām ir zema, liecina Slimību profilakses un kontroles centra informācija. Ar diagnozi „gripa” hospitalizēto pacientu skaits arī nav liels.

Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāja Inta Vaivode pastāstīja portālam Gorod.lv, ka iepriekšējos gados novērotā gripas epidēmija šogad nav vērojama, kas varētu būt saistīts ar to, ka šogad bijusi ļoti silta ziema. Parasti gripas epidēmija tiek reģistrēta februāra beigās un marta sākumā, kad kļūst siltāk un vīruss „pamostas”, taču šogad, pēc dažu mediķu domām, tas vispār nebija „aizmidzis”.

„Patlaban DRS gripas epidēmijas nav, šajā sezonā reģistrēti tikai daži gadījumi. Mums ir cita problēma – rota vīruss, kurš „plosās” gan bērnu, gan pieaugušo vidū. Šīs infekcijas aktivitāte arī ir atkarīga no laikapstākļiem. Pirms dažām nedēļām Infekciju nodaļas bija pilnas ar rota vīrusu inficētiem slimniekiem”, pastāstīja Inta Vaivode. 

Slimnīcas vadītāja atzīmēja, ka pagaidām neesot valsts programmas, kura nodrošinātu bezmaksas vakcināciju pret rota vīrusu, tādēļ bērnu vecākiem var ieteikt tikai meklēt iespēju potēt bērnu pret rota vīrusu, jo ārstēšana ir dārgāka par potēšanu.

Savukārt gripas epidēmiju mediķi šogad negaida, tomēr atzīmē, ka jebkura infekcija ir nekontrolējama.


Написать комментарий

tas nav nekāds vīruss, bet bailes no latviešu valodas pārbaudēm ;)