Ņemcovs: Krima var pārvērsties par otru Abhāziju

foto: ru.wikinews.org
foto: ru.wikinews.org

Krima pēc aneksijas var pārvērsties par otru Abhāziju vai Kalnu Karabahu, kļūt par neatzītu republiku ar puskriminālu pārvaldi, uzskata Krievijas bijušais vicepremjers un viens no redzamākajiem opozīcijas līderiem Boriss Ņemcovs, ziņo LETA-UNIAN.

"Atbilstoši pesimistiskākajam scenārijam Krima var pārvērsties par Piedņestru, Dienvidosetiju, Abhāziju vai Kalnu Karabahu. Pēc aneksijas tā būs neatzīta republika ar puskriminālu pārvaldi, uz kuru cilvēki negribēs braukt. Bet mēs saprotam, ka Krima bez tūrisma nevar dzīvot," pārraidē "Vārda brīvība" sacījis opozicionārs, vēsta telekanāls "TVi".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins rupji pārkāpis divus ar Ukrainu noslēgtus līgumus, viņš norādīja.

"Pirmais par Ukrainas kā no kodolieročiem brīvas valsts statusu, kuru parakstīja 1994.gadā. Un otrs līgums, kurš tika parakstīts 1997.gadā, "Par Krievijas un Ukrainas draudzību, sadarbību un partnerību", kurā ir teikts, ka Krievija apņemas pret Ukrainu nepielietot spēku vai pat spēka pielietošanas draudus. Ja Putins anektēs Krimas teritoriju, tad tas cilvēces vēsturē būs tāds gadījums, kāda nav bijis pēc Otrā pasaules kara," uzsvēra Ņemcovs.

Krievija kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas, no kurām vairākas ieņemtas.

Krimas reģionālais parlaments paziņojis, ka 16.martā pussalā notiks referendums par pievienošanos Krievijai.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība uzstāj, ka Krievijas militārās okupācijas apstākļos sarīkotais referendums būs neleģitīms un tā rezultāti netiks atzīti.
 


Написать комментарий