R.Strode partijas kongresā: Pilsētas domē jūtos vientuļi 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

11.martā „Attīstības partijas” kongresā Daugavpils pilsētas domes deputāte Rita Strode atzīmēja, ka partija darbojas aktīvi, tomēr tās darbību novērtēja kā apmierinošu.

Politiķe, neslēpjot vilšanos, paziņoja klātesošajiem, ka Daugavpils pilsētas domē jūtas kā svešķermenis. Tas esot saistīts ar to, ka daudzi sēdēs pieņemtie lēmumi tiek pieņemti steigā un nav kvalitatīvi. Savukārt viņas partijas biedrs Jānis Dukšinskis būtībā viņu neatbalsta, ieņem citu pusi.

„Daudzi jauni deputāti tika ievēlēti Domē, jo kritizēja iepriekšējo Domes sasaukumu. Vērojama interesanta situācija – līdz ar viņu ievēlēšanu visas problēmas pazuda, vairs nav sūdzību, visi strādā labi. Tiek izteiktas dažādas jaunas idejas. Bet es nejūtu pozitīvas pārmaiņas”. Tāpat Rita Strode atzīmēja, ka, neskatoties uz izveidoto koalīciju, viņa jūtas kā opozīcijā. Viņa minēja arī darba grupas, kuras pēta dažādus jautājumus. „Piemēram, runājot par līgumu, kas tika noslēgts ar SIA „Batergo”, jāatzīmē, ka tika iztērēta liela nauda, bet skaidru rezultātu nav. Tika uzdoti jautājumi par plāniem un uzdevumiem. Es ierosināju piesaistīt sabiedrību, bet atkal paliku mazākumā”. Tāpat viņa minēja Mājokļu komiteju, kas pilda tai neraksturīgu funkciju. Deputāte uzskata, ka deputātiem nav jānodarbojas ar jautājumiem par to, „vai iedzīvotājs labi uztur mājokli, vai spļauj griestos”. Daudzi jautājumi tiek izskatīti pavirši. Deputāte kritizēja arī „latgalieša karti”: „Darbojoties koalīcijas padomē, mēģināju noskaidrot, ar kādu mērķi mēs izstrādāsim „latgalieša karti”, ko tā dos. Atbildi uz šo jautājumu es nesaņēmu”.

Rita Strode uzskata, ka daudzi lēmumi tiek pieņemti „ķeksīša” dēļ. Ja tā turpināsies, pilsētai būs grūti saņemt dažādu fondu finansējumu un realizēt projektus.


Написать комментарий

ticibas vairs nav jusu vardiem un darbiem