Iedzīvotāju ievērībai: Trešdien Vecstropos plānoti spridzināšanas darbi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rīt, 13.martā, Zemessardzes 54.Inženiertehniskais bataljons virsleitnanta Daiņa Kravaļa vadībā spridzinot demontēs Vecstropu pagasta katlu mājas dūmeni.

Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts paziņoja portālam Gorod.lv, ka spridzināšanas darbi esot nepieciešami, jo vecas katlu mājas vietā projekta ietvaros tiks celta jauna. Visi demontāžas darbi ir gandrīz pabeigti, jādemontē 30 metrus garš ķieģeļu dūmenis.

Izvērtējot būves specifisko raksturu un iespējamos nojaukšanas veidus, par vispiemērotāko tika atzīta būves nojaukšana ar spridzināšanas metodi.
Priekšdarbi tiks uzsākti plkst.9:00, spridzināšanas darbi plānoti pēcpusdienā.

Pēc A.Aizbalta vārdiem, saskaņā ar SIA „Meliors Krauja” noslēgto līgumu, spridzināšanas un atkritumu utilizācijas darbiem jābūt pabeigtiem nedēļas laikā.

Jāatzīmē, ka Zemessargu bataljons, izmantojot spridzināšanas metodi, vairs neizmantojamas būves Latvijas teritorijā demontējis jau iepriekš. Spridzināšanas darbi, atbilstoši LR likumdošanai, ir saskaņoti ar „Latvenergo”, Valsts policiju, VUGD un AS „Latvijas Gāze”.


Написать комментарий