Daugavpils skolēni kopā ar vienaudžiem no Čehijas un Polijas pēta kultūras aspektus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 12.martā, Daugavpils pilsētas domi apmeklēja Latvijas, Polijas un Čehijas skolēnu un studentu delegācija.

Skolēnus no divām Daugavpils skolām, Bidgoščas ģimnāzijas (Polija) un Kromeržižas skolas (Čehija) uzņēma pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis. Viesiem tika piedāvāta tradicionālā prezentācija par mūsu pilsētu, kura viņiem ļoti patika.

Pirmais vicemērs ar delegācijas pārstāvjiem runāja krieviski, bet delegāciju vadītāji pārtulkoja viņa teikto. Prezentācija tika piedāvāta angļu valodā. J.Dukšinskis minēja, ka mūsu pilsētai ar Poliju esot senas un draudzīgas attiecības, pērn Daugavpili apmeklēja Polijas prezidents.

Daugavpils profesionālās vidusskolas projekta koordinatore Ļubova Deļmuhamedova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Comenius projekta ietvaros ārzemju viesi Daugavpilī pavadīs piecas dienas. Projekta „Kultūras aspekti multikulturālās skolās” īstenošanā piedalās Daugavpils 3.vidusskolas 13-18 gadus veci pusaudži.

Projektu īsteno divus gadus – līdz 2015.gadam. Tā ietvaros tiekas dažādu valstu pārstāvji. Daugavpils un Polijas skolēni jau ir apmeklējuši Čehiju. Saskaņā ar projekta noteikumiem, skolēni dzīvo ģimenēs, kurās neformālā gaisotnē iepazīst valsts tradīcijas un kultūru. Pēc projekta koordinatores vārdiem, daugavpilieši labprāt uz laiku uzņem savās mājās bērnus no citām valstīm.

„Projekta ietvaros tiks īstenoti vairāki nelieli skolu projekti – tiks rīkotas izstādes, ierakstīti diski, izgatavoti plakāti utt. Tiek plānots izpētīt dažādus jautājumus, piemēram, to, kā dažādu valstu vienaudži pavada brīvo laiku. Projekta noslēgumā plānots laist klajā lielu krāsainu ceļvedi par triju valstu kultūras vērtībām, kas noteikti noderēs skolēniem”, paskaidroja L.Deļmuhamedova.

Pēc kopīgās fotografēšanās projekta dalībnieki devās apmeklēt nākamo pasākumu, jo viņu darba kārtībā to ir daudz.



Написать комментарий