Ukrainas ministrs: Krievija Krimā izvietojusi vienības no Čečenijas

foto: Reuters/scanpix
foto: Reuters/scanpix

Krievija veic Krimā karaspēka rotāciju un izvieto Ukrainā piederošajā pussalā armijas īpašo uzdevumu vienības no Čečenijas, ziņo LETA-SEGONYA.UA.

"Atbilstoši situācijai, kāda tā ir šodien 12.martā, Krimas pussalas teritorijā atrodas 18 430 Krievijas karavīri. Turklāt Krievijas Federācija aizstāj īpašo uzdevumu vienības ar mehanizētajiem bataljoniem," pirms valdības trešdienas sēdes pavēstīja Ukrainas pagaidu aizsardzības ministrs Igors Teņjuhs.

"Mēs zinām par katru soli, kas notiek Krimā, kāda tur notiek rotācija, kur tiek pārvietota tehnika, ko viņi dara un tā tālāk. Piemēram, Krievija veic rotāciju un ieved Krimā īpašo uzdevumu vienības no Čečenijas," sacīja ministrs.

Krievijas karavīru rotācija tiek veikta tāpēc, ka karavīri, kas Krimā bloķē Ukrainas bruņoto spēku armijas daļas, kļūst lojālāki pret Ukrainas pusi, apliecināja Ukrainas Aizsardzības ministrijā.

Ukrainas bruņotie spēki ir gatavi atvairīt uzbrukumu austrumu un dienvidu robežai, bet cer, ka konfliktam izdosies rast mierīgu risinājumu, sacīja ministrs.

Krievija kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas, no kurām vairākas ieņemtas.

Krimas reģionālais parlaments paziņojis, ka 16.martā pussalā notiks referendums par pievienošanos Krievijai.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība uzstāj, ka Krievijas militārās okupācijas apstākļos sarīkotais referendums būs neleģitīms un tā rezultāti netiks atzīti.


Написать комментарий