Valsts politiku Krimā atbalsta 85 pazīstami Krievijas kultūras darbinieki

foto: AFP/Scanpix
foto: AFP/Scanpix

Kopumā 85 plaši pazīstami Krievijas kultūras darbinieki un mākslinieki parakstījušies zem publiskās vēstules, kurā pauž atbalstu Putina politikai Krimā un Ukrainā, atsaucoties uz Kultūras Krievijas Federācijas ministriju, raksta "Lenta.ru".

 "Dienās, kad izšķiras mūsu tautiešu liktenis Krimā, Krievijas kultūras darbinieki nevar palikt vienaldzīgi un aukstasinīgi novērotāji. Mūsu kopīgā vēsture un saknes, mūsu kultūra un tās garīgā izcelsme, mūsu pamatvērtības un valoda mūs vienos mūžīgi. Mēs gribam, lai mūsu tauta un kultūra pieredz spēcīgu kopīgu nākotni. Tieši tāpēc mēs stingri paužam atbalstu Krievijas Federācijas prezidenta pozīciju attiecībā uz Ukrainu un Krimu," teikts paziņojumā.

Starp parakstītājiem ir bijusī Puškina muzeja prezidente Irina Antonova, aktieri Aleksejs Batalovs, Sergejs Bezrukovs, Mihails Bojarskis, Vasīlijs Lanovojs, dziedātājs Oļegs Gazmanovs, pianists Deniss Matsujevs, diriģenti Jurijs Bašmets un Vladimirs Spivakovs, režisori Fjodors Bondarčuks un Pāvels Lungins, aktieris un režisors Staņislavs Govoruhins, Estrādes teātra vadītājs Genādijs Hazanovs, Maskavas Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Oļegs Tabakovs, Maskavas Valsts lielā cirka direktors Edgars Zapašnijs, Krievijas Mākslas akadēmijas prezidents Zurabs Cereteli, Vaganova vārdā nosauktās Krievijas Baleta akadēmijas rektora vietas izpildītājs Nikolajs Ciskaridze.

Jau rakstīts, ka tikmēr plašumā vēršas starptautiskais kultūras boikots pret Krieviju, aizvien vairāk kultūras un mākslas jomas pārstāvjiem atceļot plānotās uzstāšanās un pasākumus šajā valstī, tādā veidā protestējot pret Maskavas militāro agresiju Ukrainā.

Pēc Jaunā Rīgas teātra un aktrises Gunas Zariņas paziņojuma par plānoto viesizrāžu atcelšanu Krievijā Latvijas kultūras cilvēku vidē izvērtusies pat aktīva diskusija.


Написать комментарий