Šogad daudz agrāk sāk iegādāties apdrošināšanu motocikliem

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Neierasti silto laika apstākļu dēļ motociklu vadītāji jau ir gatavi atklāt faktisko moto sezonu, daudz agrāk sākot aktīvi iegādāties OCTA. Šā gada pirmajos divos mēnešos jau apdrošināts par 50% vairāk mototransporta nekā šajā pašā laika posmā pērn, liecina apdrošināšanas sabiedrības "Ergo" apkopotie dati.

"Ik gadu visvairāk OCTA polises iegādājas aprīlī un maijā, kad atsākas aktīvā moto sezona. Šajā laikā parasti tiek iegādāts vairāk nekā 60% no visām mototransporta OCTA polisēm. Taču neierasti daudz polišu tika iegādātas vēl arī pērnā gada rudenī – oktobrī un novembrī, kad sezona oficiāli jau bija noslēgusies, un šī gada pirmajos divos mēnešos, kad tā vēl nav atklāta. Tas, protams, ir saistīts ar neierasti silto ziemas periodu. Tāpēc faktisko moto sezonu varēja pagarināt, un tagad – daudz agrāk atsākt mototransporta izmantošanu," norāda Ritvars Heniņš, "Ergo" risku parakstīšanas nodaļas vadītājs.

Saskaņā ar "Ergo" datiem lielākā daļa jeb 55% OCTA polišu mototransportam tiek iegādāta uz sešiem mēnešiem, savukārt visam gadam polisi iegādajas tikai 12% motociklu īpašnieku.

"Joprojām salīdzinoši zems pieprasījums saglabājas motociklu KASKO polisēm. Tāpēc aicinām atcerēties, ka tikai KASKO polise sedz izdevumus par motocikla bojājumiem vai zādzībām. Statistika rāda, ka mototransporta pieprasījums zagļu vidū ir visu gadu," stāsta Heniņš.

Atsākot sezonu, "Ergo" ikvienam motocikla vadītājam iesaka būt īpaši uzmanīgam, kamēr pēc ziemas pārtraukuma tiek atgūtas transportlīdzekļa vadīšanas iemaņas. Svarīgi atcerēties un ņemt vērā arī to, ka tipiskākie ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi un iemesli, kuru rezultātā rodas ceļu satiksmes negadījumi, ir:

- atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana,

- ceļa nedošana krustojumos, kur krustojas galvenais un mazākas nozīmes ceļš,

-  negaidīta izbraukšana uz galvenā ceļa no mazākas nozīmes ceļiem,

-  pārgalvīgi, nepārdomāti apdzīšanas manevri, arī vietās, kur apdzīt vispār aizliegts,

-   citiem transportlīdzekļiem nolūzušas detaļas, kas


Написать комментарий