Daugavpils uzņēmēji nesteidzas veidot jaunas asociācijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils domes Biznesa attīstības nodaļas Attīstības departamenta vadītājs Vladimirs Nadeždins, Trīspusējā sadarbības padome (uzņēmēji–pašvaldība–arodbiedrība), kura tika nodibināta pirms 4 gadiem, beidza savu darbu.

Projekts, kura ietvaros strādāja Padome, bija paredzēts uz diviem gadiem, bet strādāja divas reizes ilgāk. Laiks parādīja, ka šāda darba forma nav aktuāla, bet šādas nelielas reģionālās struktūras, kuras tika izveidotas tikai dažās pilsētās, neattaisnoja uz tām liktās cerības, paskaidroja Vladimirs Nadeždins.

„Īpašu uzņēmēju atsaucību Padome neguva. Jā, paspējām kaut ko paveikt, bet, ja darbs nav efektīvs, nav vērts tērēt tam laiku. Trīspusējā padome pat nebija juridiska persona, bet sabiedriska organizācija, kura varēja, izmantojot savas priekšrocības, tieši vērsties pie valdības un iniciēt to vai citu jautājumu risināšanu. Bet lielai organizācijai ir vieglāk saskarties ar valdību to vai citu jautājumu risināšanā”, – atzīmēja V. Nadeždins.

Tāpat domes Biznesa attīstības nodaļas vadītājs paziņoja, ka pagaidām nekas nav dzirdams par to, ka pilsētas uzņēmēji domātu izveidot kaut ko tamlīdzīgu: dome uzņēmēju vietā šādas padomes un apvienības nevar veidot, bet ir gatava organizatoriski atbalstīt struktūras darbu.

Atzīmēsim, ka pērnā gada oktobrī V. Nadeždins ziņoja, ka no Darba devēju konfederācijas ir saņemta jauna iniciatīva par Daugavpils uzņēmumu asociācijas izveidošanu ar mērķi aktīvāk strādāt kopā ar Rīgu. Kā izrādījās, redzamu turpinājumu šī ideja pagaidām nav guvusi.


Написать комментарий