Daugavpils skolotāja savā dzimšanas dienā prezentēja izstādi LCB

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 12.martā, Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) Periodikas lasītavā tika atklāta grafikas darbu izstāde „Mūžīgais skaistums”.

Darbu autore ir Daugavpils 3.vidusskolas vizuālās mākslas skolotāja Daiga Vasiļjeva, kura izstādes atklāšanas dienā – 12.martā – svinēja savu dzimšanas dienu.

Pasākumā piedalījās Daigas Vasiļjevas kolēģi, kā arī draugi, paziņas un skolēni. Māksliniece ar prieku pieņēma ziedus un dāvanas, cienājot viesus ar konfektēm ar novēlējumiem.

Izstādē apskatāmi 11 grafikas darbi, kuros izmantoti ziedu motīvi. Tie tika izvēlēti, jo ir atnācis pavasaris, kas bez ziediem nav iedomājams.
Māksliniece D.Vasiļejva neatbalsta viedokli, ka grafika ir viens no sarežģītākajiem vizuālās mākslas veidiem. Viņa uzskata, ka grafika ir saistīta ar pārsteiguma momentu un radošajam cilvēkam paver bezgalīgas iespējas.

Pašlaik Daiga Vasiļjeva strādā Daugavpils 3.vidusskolā par vizuālās mākslas skolotāju un palīdz skolēniem ar mākslas valodas izteiksmes līdzekļiem izteikt neredzamo ar redzamā palīdzību. Tāpat viņa studē Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātē. Māksliniece kopš 2011.gada aktīvi piedalās dažādās konferencēs, grupu izstādēs, kā arī dažādos konkursos un radošajās darbnīcās. D.Vasiļjeva darbojas arī ar tekstilu, daudz ceļo, viņai patīk pavadīt laiku pie dabas krūts, smeļoties iedvesmu radošajai darbībai.

Izstāde LCB Periodikas lasītavā būs apskatāma līdz marta beigām.



Написать комментарий