Vienotu skolas formu Saskaņas pamatskolā pagaidām nēsās tikai jaunāko klašu skolēni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, piecās Daugavpils skolās ieviesta vienota skolas forma. Centra vidusskolā un 10.vidusskolā, kā arī Saskaņas pamatskolā un J.Pilsudska valsts poļu ģimnāzijā skolas forma ir obligāta sākumskolā, savukārt Krievu vidusskolā-licejā to nēsā ne tikai 1.-7.klašu, bet arī 10.klašu skolēni.

Pēc skolas administrācijas un skolēnu vecāku domām, skolas forma ne tikai disciplinē skolēnus, ārēji izlīdzinot viņu sociālo un materiālo stāvokli, bet arī liecina par piederību konkrētai izglītības iestādei, veicina kolektīva saliedētību.

Parasti skolas formas ieviešanu ierosina skolēnu vecāki. Saskaņas pamatskolas direktore Antonija Lukjanska pastāstīja portālam Gorod.lv, ka lēmumu par skolas formas ieviešanu administrācija bija pieņēmusi jau sen. Tika izstrādāta formas skice, bet valstī iestājās ekonomiskā krīze un šīs ieceres īstenošanu atlika.

Šā gada sākumā tika ierosināts ieviest obligātu skolas formu, kuru nēsātu visu klašu skolēni. Sākumā visi skolēni vecāki atbalstīja šo ideju, bet vēlāk administrācijai tika ieteikts nesteigties ar skolas formas ieviešanu.

Tomēr skolas administrācija no minētās ieceres neatteicās. Mēneša laikā vizuālās mākslas stundās skolēni izstrādā skolas formas skices, kuras tiks izskatītas skolēnu padomē.

Pagaidām jaunāko klašu skolēnu formu veido vestes ar skolas emblēmu, zēniem – tumšas bikses, meitenēm – svārki vai sarafāns.


Написать комментарий