Latvija uz Ukrainu nosūta otro palīdzības kravu 11 000 eiro vērtībā

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Uz Ukrainu ceturtdien, 13.martā, tiks nogādāta jau otrā humānās palīdzības krava, ko nokomplektējusi biedrība Latvijas Sarkanais Krusts sadarbojoties ar Ārlietu ministrijas, Veselības ministrijas un ziedotāju atbalstu.

Kravā ir papildu nepieciešamie materiāli pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanai, kas nokomplektēti saskaņā ar Ukrainas Sarkanā Krusta izteiktajiem priekšlikumiem, portālam BNN norāda Latvijas Sarkanais Krusts.

Otrās kravas apjoms ir septiņi kubikmetri un tās kopējais svars ir ap 600 kg. Kravas vērtība ir vairāk nekā 11 000 eiro, un tās transportēšanas izmaksas veidos ap 2 000 eiro. Pēc kravas komplektācijas izdevumu segšanas, Latvijas iedzīvotāju saziedoto līdzekļu atlikums tiks pārskaitīts Starptautiskajai Sarkanā Krusta Komitejai Ženēvā palīdzības sniegšanai Ukrainai.

BNN jau ziņoja, ka pirmā humānās palīdzības krava Kijevā tika nogādāta 25. februārī. Tajā bija medicīnas materiāli un ierīces no Latvijas, kas sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Ukrainā 26. februārī tika nodota Ukrainas Sarkanajam Krustam medicīniskās palīdzības sniegšanai Kijevas protestos cietušajiem.

Tāpat ziņots, ka pēc Ministru kabineta lēmuma, Latvija sniegs humāno palīdzību protestu pārņemtajai Ukrainai 29 718 eiro apmērā.


Написать комментарий