„Spaisu” jautājums tiek risināts, „jautrais” veikals Daugavpilī varētu tikt slēgts uz visiem laikiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 13.martā, LR Saeima vienbalsīgi atbalstīja grozījumus likumam, kuri ierobežo „legālo” narkotiku izplatīšanu.

Saeimas deputāts un aktīvais cīnītājs pret „spaisiem” Rihards Eigims pastāstīja portālam Gorod.lv, ka saskaņā ar minētiem grozījumiem komersantam pirms augu maisījumu tirdzniecības uzsākšanas būs jāpierāda Veselības inspekcijai, ka prece nesatur psihotropas vielas. Tikai šādā gadījumā viņš saņems licenci preces izplatīšanai.

Ja „jautro” veikalu preces neatbildīs noteiktām prasībām, viņu izplatītāji tiks saukti pie administratīvās atbildībai vai kriminālatbildības.
Veselības inspekcijai būs jānodrošina sintezētu psihotropu vielu reģistra izveidošana un jāseko normatīvo aktu prasību ievērošanai. Konkrētas preces izies sertifikācijas procesu.
LR Saeima minētos grozījumus nodeva izskatīšanai komisijās, pēc tam tie tiks izskatīti trīs lasījumos. Tomēr, pēc R.Eigima domām, „legālo” narkotiku jautājums tiks atrisināts.

Atgādināsim, ka pērnā gada nogalē slēgtais augu maisījumu veikals šā gada februāra vidū atsāka darbību citā vietā, kura likteņa ironijas dēļ atrodas blakus dažu deputātu dzīvesvietai.

Sašutis Saeimas deputāts R.Eigims kopā ar Pašvaldības policijas darbiniekiem, VUGD inspektoriem un žurnālistiem bija organizējis reidu. Šajā dienā „spaisu” veikalu apmeklēja arī jauniešu kustības „Stop Drugs” dalībnieki un Kriminālpolicijas darbinieki. Pārbaudes rezultātā prece tika konfiscēta, ierosināta krimināllieta.

Pēc nedēļas kārtējo reidu organizēja kustības „Stop Drugs”, kurā darbojas piecas jauniešu organizācijas, - Sarkanais Krusts, Jauniešu iniciatīvu centrs, „J.Org”, „SKOPTR”, „Piektais elements”.

Jāatzīmē, ka pret „spaisiem” iestājās arī Saeimas deputāte no Daugavpils Marjana Ivanova-Jevsejeva, kura kopā ar partijas biedriem šo jautājumu apsprieda ar Veselības ministrijas pārstāvjiem, tiesnešiem, juristiem, Valsts policijas darbiniekiem, kā rezultātā tika izveidoti grozījumi, kuru mērķis ir ierobežot „legālo” narkotiku izplatīšanu.
 


Написать комментарий