Jauno varu neapmierinās patiesība par Debesu simta nogalināšanu

foto: thekievtimes.ua
foto: thekievtimes.ua

Intervijā РУPOSTERS bijušais Ukrainas Drošības dienesta vadītājs Aleksandrs Jakimenko paziņoja, ka ASV izplānoja snaiperu apšaudi Kijevas centrā februārī, par kuras upuriem kļuva simts protestētāju.

 Viņš ir pārliecināts, ka faktus, kuri pierāda CIP līdzdalību traģiskajos februāra notikumos, vakardienas opozīcijas līderi slēpj.

Aleksandrs Jakimenko apgalvo, ka snaiperu šāvieni tika raidīti no filharmonijas ēkas, kura komandants tobrīd bija Andrejs Parubijs. Tiesībsargājošo orgānu darbiniekiem viņš nedeva atļauju aizturēt šāvējus. Turklāt pēc pirmā apšaudes viļņa no ēkas iznāca divi desmiti cilvēku pilnā ekipējumā ar snaiperu šauteņu somām. To redzēja ne tikai Iekšlietu ministrijas darbinieki, bet arī opozīcijas partiju „Brīvība”, „UDAR”, „Batjkovščina” („Tēvzeme”) un „Labā sektora” pārstāvji.

Bijušais UDD vadītājs norāda uz amerikāņu algotņu līdzdalību operācijā. Turklāt viņš precizē, ka tas varētu būt gan Andrejs Parubijs, gan UDD jaunais vadītājs Valentīns Nalivaičenko.

Aleksandrs Jakimenko domā, ka ASV mērķis bija nepieļaut veiksmīgu Viktora Janukoviča un Vladimira Putina pārrunu iznākumu par sociāli ekonomiskā atbalsta sniegšanu Ukrainai. Manāms arī ASV rokraksts apzinātā Krievijas, Ukrainas un Eiropas apvienošanās izjaukšanā, Ukrainas iestāšanās Muitas savienībā un tās sakaru ar Austrumu Kaimiņu atjaunošanas izjaukšanā, – ziņo thekievtimes.ua.

Akcija tika plānota jau iepriekš, no Viktora Janukoviča laikiem. Jau tad veidoja speciālas nometnes, par kuru sponsoriem nereti kļuva apgabalu padomes. Kaujiniekiem, kuri tur trenējās, bija jākļūst par apvērsuma balstu.

Jakimenko norāda uz to, ka pirms Eiromaidana organizēšanas palielinājās diplomātiskā pasta plūsma. Bet pēc protestu sākuma ASV vēstniecības pārstāvji ar bruņu automobiļiem saņēma valūtu, kuras parādījās jaunu banknošu veidā tuvākajos valūtas maiņas punktos. Sponsori bija oligarhi. Porošenko, Firtašs, Pinčuks pārdzīvoja nevis par Eiromaidana mērķiem, bet par aktīviem, kuri ASV un Eiropas sakāves gadījumā varētu ciest.

Bijušais UDD vadītājs prognozē ātru jaunās varas krišanu, jo ir pārliecināts, ka neviens no jaunajiem politiķiem nebija cilvēku upuru vērts.  


Написать комментарий