Daugavpils pilsētas dome gatava samaksāt SIA „Svente Holdings” 30,5 tūkstošus, lai pabeigtu lietu par 3,6 miljoniem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

13.martā Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas ārkārtas sēdē un pilsēta domes deputātu sēdē tika pieņemts lēmums par finansējuma iedalīšanu tiesas sprieduma izpildei, saskaņā ar kuru Daugavpils pilsētas domei SIA „Svente Holdings” jāsamaksā 30 499,98 eiro, kā arī jāsedz tiesas izdevumi 42,34 eiro apmērā.

Deputātiem paskaidroja, ka minētā tiesvedība tika uzsākta 2012.gada martā, kad SIA „Svente Holdings”, kura veica 11 pilsētas skolu renovāciju, neiekļāvās termiņā un, zaudējot līgumu, iesniedza tiesā prasību par kompensācijas – 2,5 milj. latu (3,6 milj. eiro) – piedziņu.

Sēdes gaitā paskaidroja, ka pašreizējā Domes vadība esot tikusies ar SIA „Svente Holdings” pārstāvjiem, lai aprunātos par mierizlīgumu, bet vienošanās netika panākta.

5.februārī tiesa pieņēma tiesas spriedumu. Daugavpils pilsētas dome šo tiesas prāvu uzvarēja, pirmās instances tiesa noraidīja prasību pret pilsētas domi par 3,6 milj. eiro, tomēr nosprieda, ka Domei jāapmaksā SIA „Svente Holdings” pēdējie rēķini un likumā noteiktie procenti.

Rezultātā deputāti apstiprināja lēmumu par nepieciešamās summas iedalīšanu un protokolā tika izdarīts ieraksts, ka firma jāaicina samaksāt konkrētiem darbu veicējiem. Deputāti atzina, ka šim ierakstam nav juridiskā spēka, tomēr tas atspoguļo Domes rūpes par būvniekiem, kuri nav saņēmuši atalgojumu par savu darbu.

Dome nepārsūdzēs tiesas spriedumu un gatava izmaksāt 30 499,98. Tomēr SIA „Svente Holdings” vēl var nepiekrist tiesas spriedumam un pieprasīt lielāku kompensāciju.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, komentējot spriedumu, paziņoja sekojošo: „Prasība par 3,6 milj. eiro tika noraidīta. Mums jāpilda tiesas spriedums un jāsamaksā atlikušo 21 tūkst. latu, kuri netika izmaksāti par paveiktiem darbiem. Šo summu nesamaksāt nevaram. Lai neturpinātu pilsētai neizdevīgu strīdu, darām visu, lai tiesas spriedums stātos spēkā, esam pieņēmuši lēmumu iedalīt nepieciešamo summu. Gribētos, lai šo naudu saņemtu firmas, kuras veica darbus”.

Atbildot uz jautājumu, vai minētās summas izmaksāšana nozīmē, ka tiesvedība tiks izbeigta, J.Lāčplēsis paziņoja, ka viss būs atkarīgs no SIA „Svente Holdings”, kura var pārsūdzēt tiesas spriedumu. Pašvaldībai jābūt gatavai visam, ja tiesvedība turpināsies, Dome centīsies nostiprināt pašvaldības pozīcijas, paziņoja pilsētas mērs.

„Pašreizējais tiesas spriedums pilsētai ir izdevīgs, tādēļ vēlamies to izpildīt”, norādīja J.Lāčplēsis.


Написать комментарий