Zinātnieki: bezbērnu pāri laulībā ir laimīgāki

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Lielbritānijas Brīvās universitātes pētnieki noskaidroja, ka bezbērnu precētie pāri jūtas laimīgāki nekā laulātie, kuri ir kļuvuši par vecākiem. Aptaujā, pēc kuras zinātnieki to secināja, piedalījās vairāk nekā 5 tūkst. cilvēku.

Pēc speciālistu domām ģimenes attiecībās bezbērnu pāri ir stiprāki un noturīgāki, jo viņiem pietiek laika saskarsmei un kopējai atpūtai. Tai pašā laikā ģimenēs ar bērniem vīrs ar sievu dažreiz pat nevar izdalīt pāris minūšu parastai sarunai.

Zinātnieki atsevišķi apjautāja par ģimenes dzīves iespaidiem vīriešus un sievietes. Jaunās māmiņas atbildēja, ka jūtas laimīgas, bet dāmas, kurām nav bērnu, sūrojās par nerealizēto mātes instinktu. Vīriešu atbildes bija pretējas: tēvi izrādījās mazāk laimīgi nekā brīvie no rūpēm par bērniem vīri, – vēsta eurosmi.ru.

Speciālisti sniedza vienkāršus padomus, kā padarīt laulību ar bērniem vai bez tiem harmoniskāku. Visiem ir patīkamas vienkāršas rūpes, līdzcietība, neviltota partnera interese, pateicības un atbalsta vārdi. Ja laulātie neaizmirsīs par savu otro pusīšu jūtām, ģimenes attiecības būs stipras, – apgalvo Lielbritānijas eksperti.


Написать комментарий