Krievija sāk militārās mācības pie Ukrainas robežas

foto: nra.lv
foto: nra.lv

Krievija pie Ukrainas robežas ir sākusi militārās mācības, kurās piedalīsies aptuveni astoņi tūkstoši karavīru. Krievijas ministrija apstiprinājusi, ka mācībās tiks izmantoti arī raķešu palaidēji un prettanku ieroči, ziņo BBC. Kā jau ziņots, svētdien Ukrainā paedzēts referendums par Krimas pievienošanos Krievijai.

Krievija uzsākusi militārās mācības Rostovā, Belgogradā un Kurskā, kas atrodas netālu no Ukrainas robežas. Krievija paziņojusi, ka šīs mācības turpināsies līdz pat marta beigām. Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvo, ka mācību galvenais mērķis ir pārbaudīt vienību spēju sadarboties, kā arī uzlabot karavīru sniegumu treniņos ar dažādiem kaujas uzdevumiem.

Ukrainas Nacionālās drošības padomes vadītājs Andrejs Parubijs izteicis bažas par to, ka šo mācību norises vietas ir tikai divu, trīs stundu attālumā no Kijevas, Ukrainas galvaspilsētas.

Ceturtdien Ukrainas parlaments nobalsojis par Nacionālās gvardes izveidošanu, kuras sastāvā būs 60 tūkstoši karavīru. Trešdien Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēnijs Jaceņuks paziņoja, ka Ukraina nekad nepadosies Krievijai. Viņa lēmumu atbalsta gan ASV, gan Eiropas Savienība, kas pašreiz draud Krievijai ar sankcijām, ja tā neatsauks savu karaspēku, kas pašreiz izvietots Krimā.


Написать комментарий