Putins: Krīze Ukrainā nav radusies Krievijas vainas dēļ 1

foto: AP/scanpix
foto: AP/scanpix

Krīze Ukrainā nav radusies Krievijas vainas dēļ, atsaucoties uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojumu, informē LETA-UNIAN.

"Mēs nevaram nepievērst uzmanību tiem notikumiem, kas izvēršas ap Ukrainu, Krimu un visu, kas skar šo sarežģīto problēmu, kas ir radusies, gribu to uzsvērt, ne mūsu vainas dēļ. Šī krīze ir radusies, un mēs tā vai citādāk esam tajā ierauti. Gribu norādīt, ka tā, pirmkārt, ir Ukrainas iekšējā krīze. Diemžēl mēs visi saprotam, ka mēs tā vai citādāk esam ierauti šajos notikumos," ceturtdien pirms tikšanās ar Krievijas Drošības padomes locekļiem sacīja Putins.

"Padomāsim kopā par šo tēmu, kā mums labāk veidot attiecības ar mūsu partneriem un draugiem Ukrainā un ar citiem mūsu partneriem Eiropā un Savienotajās Valstīs," viņš piebilda.

Krievija kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas, no kurām vairākas ieņemtas.

Krimas reģionālais parlaments paziņojis, ka 16.martā pussalā notiks referendums par pievienošanos Krievijai.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība uzstāj, ka Krievijas militārās okupācijas apstākļos sarīkotais referendums būs neleģitīms un tā rezultāti netiks atzīti.


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий

Nu kāč tad! Mani ukraiņu tauta lūdzās līdz izmisumam, lai es viņus piedrāžot.......Nu i piedrāzu arī kā ........