Daugavpils novadā nocirtīs bīstamos kokus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

13.martā kārtējā Daugavpils novada domes deputātu sēdē tika izskatīti ar koku ciršanu saistītie jautājumi.

Jāatzīmē, ka, pamatojoties uz Ministru kabineta 2012.gada 2.maija „Noteikumiem par koku ciršanu ārpus meža” un Daugavpils novada domes 2013.gada 30.maija saistošo noteikumu „Par koku ciršanu ārpus meža Daugavpils novada administratīvā teritorijā”, katrā no pagastiem tika izsludināta sabiedriskā apspriešana.

Višķu pagasta pārvaldes priekšsēdētājs Jānis Proms paziņoja, ka, izskatot Višķu tehnikuma ciemata iedzīvotājas iesniegumu par koku ciršanu pretī daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Nr.2, no 30.janvāra līdz 21.februārim pagastā notika sabiedriskā apspriešana. Minētajā laikā iesniegumi vai pretenzijas netika saņemti, sakarā ar ko pagasta pārvalde nolēma atļaut 20 kļavu ciršanu.

Savukārt Skrudalienas pagasta pārvaldes priekšsēdētāja Betija Ivanova paziņoja, ka Daugavpils novada dome izskatīja jautājumu par 12 bīstamo koku ciršanu Ragulišku kapos. Tiek plānots nocirst 6 bērzus, 2 liepas un 4 priedes. Sabiedriskās apspriešanas gaitā esot saņemti 2 iesniegumi par to, ka pret koku ciršanu iebildumu nav.

Savukārt sabiedriskās apspriešanas gaitā par 11 bīstamo koku ciršanu Silenes pareizticīgo kapos, kura notika no 3. līdz 24.februārim, tika saņemti 3 iesniegumi, kuros iedzīvotāji atbalsta 10 priežu un vienas liepas nociršanu.

Deputāti bez iebildumiem pieņēma gala lēmumu par koku ciršanu Višķu un Skrudalienas pagastos.


Написать комментарий