Eiro cena virzās aizvien augstāk

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Eiro neapstājas, un šonedēļ eiro pirmo reizi kopš 2011. gada novembra pakāpās virs 1,396 dolāru atzīmes, norāda SEB bankas valūtu eksperts Andris Lāriņš.

Galvenie eiro atbalstītāji ir kapitāla plūsmas dati un pagājušās nedēļas Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmums nedot tirgum papildus atbalstu. ASV ekonomikas dati ir labi, kas, visticamāk, ļaus ASV Federālo Rezervju sistēmai (FRS) turpināt uzsākto tirgus atbalsta mazināšanas kursu, bet tas pagaidām nematerializējas pieprasījuma pieaugšanā pēc dolāriem, norāda analītiķis.

Viņš uzsver, ka vidējā tirgus prognoze par pareizo eiro cenas uzvedību atkal ir «galīgi garām». Šonedēļ publicētie ASV mazumtirdzniecības dati un darba tirgus dati norāda uz ekonomikas veselības uzlabošanos. Mazumtirdzniecība februārī pieauga par 0,3% mēnesī. Ilgstoši bez darba ir 2,85 miljoni iedzīvotāju, bet pēdējo četru nedēļu vidējais bezdarbnieka pabalstu pieprasītāju skaits samazinājies līdz 330,5 tūkstošiem. Nākamnedēļ, 19. martā notiks FRS sapulce, atgādina eksperts.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий