J.Lāčplēsis par Daugavpils pilsētas attīstības programmu: Galvenais ir izveidot pilsētu, kurā cilvēkiem būtu labi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

13.martā Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti pieņēma gala lēmumu par Daugavpils pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam apstiprināšanu.

Jau ziņojām, kādu Daugavpils redzējumu piedāvā minētā programma. Atgādināsim, ka trīs programmas prioritātes ir sabiedrība (ar dzīvi apmierinātie, radošie, aktīvi, veselīgi cilvēki, kuri lepojas ar savu pilsētu), ekonomika un vide.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, runājot par apstiprinātā plāna galvenajām prioritātēm un mērķiem, paziņoja: „Šīs rīcības plāns tiks ņemts vērā, plānojot mūsu darbības finanšu resursu piesaistīšanai, tajā noteiktas galvenās prioritātes. Galvenais ir izveidot pilsētu, kurā cilvēkiem būtu labi, kurā varētu strādāt un kurā ģimenes, bērni, uzņēmēji, pilsētas viesi varētu saņemt nepieciešamos pakalpojumus”.

Kāpēc programmā akcents netiek likts uz lidostas attīstību? Atbildot uz šo jautājumu, pilsētas mērs paziņoja: „Tas ir saistīts ar finansējuma avotiem. Patlaban ES līdzekļi lidostas finansējumam nav domāti, tādēļ tā nav iekļauta programmā, bet objekts joprojām ir viena no prioritātēm. Meklēsim alternatīvus finansējuma avotus, lai lidosta veiktu starptautiskos pārvadājumus. Vai nu mums pašiem nāksies realizēt šo projektu, vai piesaistīsim investorus, kuri to uzņemsies. Šajā gadījumā objekts prasa lielus ieguldījumus.

Mums nepaveicās, kad spāņu investori krīzes dēļ atteicās finansēt lidostas attīstību. Bilance tomēr ir uz rentabilitātes robežas, manuprāt, šāda veida objektu attīstībai jāpiesaista publiskais finansējums. Ja neizdosies to piesaistīt, objektu finansēs pašvaldība. Uzskatu, ka var piesaistīt valsts finansējumu. Objektam nav jāpaliek pašvaldības īpašumā, ja atrastos investors, kurš gribētu iegādāties lidostas kapitāldaļas, mēs šo iespēju izskatītu”.


Написать комментарий