Skolas administrācija lūdza Daugavpils pilsētas domi uzstādīt atpakaļ nesen noņemto „guļošo policistu”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, sakarā ar remontdarbiem, kuri tiek veikti Daugavas ielas rekonstrukcijas ietvaros, no pirmdienas, 10.marta, no Saskaņas pamatskolas tuvumā esošā ceļa noņemts tā saucamais „guļošais policists”.

Kā zināms, tā dēļ autovadītājiem jāsamazina ātrums, sakarā ar ko skolēni un pedagogi varēja droši šķērsot ceļu.

“Guļošā policista” noņemšana ļoti uztrauc skolēnu vecākus un skolas administrāciju, jo parasti mierīgajā un klusajā ielā tagad aktīvi kursē sabiedriskais transports. Turklāt daži autotransporta līdzekļu vadītāji neievēro Ceļu satiksmes noteikumus, traucoties garām ar lielu ātrumu un ignorējot uzstādīto ātruma ierobežojuma zīmi.

Saskaņas pamatskolas direktore Antonija Lukjanska paziņoja portālam Gorod.lv, ka skolas administrācija esot nosūtījusi iesniegumu Daugavpils pilsētas domes izpilddirektoram, kurā lūdz uzstādīt atpakaļ nesen noņemto „guļošo policistu”.

Cerams, ka skolas brīvdienu, kuras sāksies no 17.marta, laikā pilsētas vadībai izdosies rast iespēju padarīt šo gājēju pāreju drošāku.

Atgādināsim, ka Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” Tehniskās nodaļas vadītājs Igors Prelatovs pastāstīja mūsu portālam, ka saskaņā ar esošajiem noteikumiem, sabiedriskā transporta braukšanas maršrutā nedrīkst uzstādīt ātruma samazināšanas elementus, jo straujas bremzēšanas dēļ pasažieri varētu tikt traumēti. Tika plānots, ka „guļošais policists” pie Saskaņas pamatskolas tika noņemts līdz vasaras beigām.


Написать комментарий