Polijas žurnālisti un baņķieri analizē eiro ieviešanas pieredzi Centrāltirgū

foto: citariga.lv
foto: citariga.lv

Ceturtdien, 13. martā, Centrāltirgū viesojās Polijas vadošo mediju žurnālistu un Nacionālās bankas pārstāvju delegācija, analizējot eiro ieviešanas plāna realizāciju konkrētā tirdzniecības jomas uzņēmumā.

Vizītes ietvaros Polijas pārstāvji tikās gan ar Rīgas pašvaldības akciju sabiedrības „Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētāju Anatoliju Abramovu, gan ar tirgus tirgotājiem un pircējiem, iepazīstoties ar dažādu sabiedrības grupu viedokli un attieksmi pret jauno valūtu un tās ieviešanas praktiskajiem aspektiem.

„Mēs esam gandarīti, ka Polijas kolēģi jau savlaicīgi interesējas par eiro ieviešanas praktiskajiem aspektiem, kas viņiem varētu ļaut pieņemt izsvērtu un precīzāku lēmumu par konkrētu eiro ieviešanas brīdi savā valstī. Priecē, ka viesus interesēja kā tirgus pircēju un pārdevēju viedoklis par jauno valūtu, tā arī uzņēmuma pieredze, izvēršot plašu informēšanas kampaņu par veicamajiem soļiem tirgotājiem, pircēju tiesībām un pienākumiem, kā arī sadarbībā ar valsts mēroga informatīvās kampaņas organizatoriem – par jaunās valūtas izskatu un aizsardzību pret viltojumiem”, stāsta RPAS „Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

Delegācijas sastāvā ar Centrāltirgus pieredzi eiro ieviešanā iepazinās gan pārstāvji no Polijas Nacionālās bankas, gan tādiem nozīmīgiem medijiem kā Polijas Preses aģentūra, Polijas Radio aģentūra, Polijas Radio 1. kanāls, žurnāls „Forbes Poland”, Puls Biznesu TV, laikraksta „Rzeczpospolita”, portāla „Obserwatorfinansowy.pl” un radio „Olsztyn”.

Kā atzina viesi no Polijas, šādas tikšanās dod lielisku vielu pārdomām un analīzei, gatavojoties eiro valūtas ieviešanai pašu valstī. Vizītes laikā viesi pievērsa uzmanību gan cenu atspoguļojumam abās valūtās pirms un pēc jaunās valūtas ieviešanas, gan divu valūtu vienlaicīgas apgrozības laikā Rīgas Centrāltirgū gūtajām atziņām, gan uzklausīja iedzīvotāju individuālo viedokli par eiro.


Написать комментарий