Astrologi labklājību sola pēc diviem gadiem

foto: reitingi.lv
foto: reitingi.lv

Patlaban saimniekošanai nav īsti labvēlīgs periods un arī eiro ieviešanas plusi un mīnusi vērtējami piesardzīgi. Astroloģiskās prognozes Latvijai vēsta, ka labklājība varētu pieaugt pēc apmēram diviem gadiem.

Žurnāls Praktiskā Astroloģija publicējis interesantu astrologu aptauju, kurā tiek izteiktas prognozes pārskatāmās nākotnes saimnieciskajām aktivitātēm, viedoklis par eiro lietošanu un labklājības līmeņa tendencēm.

Saimniekojam piesardzīgi

Astrologi uzskata, ka dažādas sadzīviskas ķibeles ar eiro ieviešanu un papildu izdevumus, kas skar uzņēmumus un mājsaimniecības, ietekmējusi un vēl arī tuvākajā laikā ietekmēs planētu retrogrādā kustība. No pērnā gada 8. novembra līdz 2014. gada 1. jūlijam vairākas planētas, nomainot cita citu, atrodas retrogrādā jeb atpakaļejošā kustībā. (Dabā retrogrāds nepastāv, bet vizuālais efekts veidojas, jo planētas kustas dažādā ātrumā, kā arī tāpēc, ka astroloģijā planētas novēro no ģeocentriskā skatpunkta – Zemes. Retrogrāda periods katrai planētai ir atšķirīgs un ilgst no 20 dienām līdz vairākiem mēnešiem.)

Planētu atpakaļgaita visbiežāk ir saistīta ar pārpratumiem, kavēšanos, nevērību, enerģijas trūkumu. Parasti astrologi retrogrādo laiku iesaka izmantot procesu turpināšanai, nevis jaunu projektu uzsākšanai, pārdomām, atpūtai, mentālās enerģijas taupīšanai u. tml.

«Kosmoss mums ik pa laikam dod norādi – laiks atpūsties! To vajadzētu respektēt,» saka astrologs Ilgonis Irbe. «Ja eiro ieviestu astrologi, viņi izvēlētos citu laiku. Ir sagadījies tā, ka laikā, kad eiro tika ieviests Latvijā, procesus bremzējošās planētas sekoja cita citai.»

No 2013. gada novembra līdz 2014. gada jūlijam problēmas skars gan visu tautsaimniecību kopumā, gan dažādas biznesa jomas atsevišķi, prognozē astrologs.

Marss, kas retrogrādā ieiet reizi divos gados, šogad minētajā stāvoklī atradīsies no 28. februāra līdz 19. maijam. Tad nav vēlams uzsākt jaunus biznesa projektus. Iespējams arī, ka atkal lūzīs un bojāsies dažādi mehānismi. Situācija ar eiro nedaudz uzlabosies martā, kad Jupiters izies no retrogrāda, bet pirms tam tas dažas dienas kavēsies stacionārā pozīcijā. Savukārt no 7. jūnija līdz 1. jūlijam retrogrādā atkal pagriezīsies Merkurs. Ilgonis Irbe stāsta, ka šis laiks būs nelabvēlīgs biznesa sarunām, līgumu slēgšanai, nevajadzētu plānot nopietnas pārrunas, sarunāt tikšanās, lai veidotu jaunus kontaktus. Nekustamo īpašumu un zemes tirgus izkustēsies pēc 1. jūlija. Šajā laikā uzlabosies iedzīvotāju attieksme pret eiro valūtu. «Eiro ieviešana prasīja lielākus izdevumus, nekā sākotnēji bija plānots. Individuālā līmenī cilvēki pieļāva kļūdas aprēķinos un risināja sīkas, bet nepatīkamas ķibeles, kas uzkrita kā sniegs uz galvas. Visa ziema un pavasaris ir saistīti arī ar finanšu problēmām arī valsts un pašvaldību līmenī,» piebilst Ilgonis Irbe.

Eiro simbolisms

Astroloģe Līga Šīrona žurnālam Praktiskā Astroloģija stāstījusi, ka Latvijas iesaistīšanās eirozonā ir tikai vēl viens papildu datums šīs valūtas vēsturē.

«Eiro ieviešanas datuma enerģētika vairāk ir kardināla – virzīta, aktīva un mutabla jeb pielāgoties spējīga, mazāk – fiksēta – tātad stabila. Šo trūkumu harmonizē eiro valūtas simbolā ietvertās divas svītras kā papildu fiksējošs jeb stabilizējošs faktors,» skaidro astroloģe un piebilst, ka, veidojot eiro dizainu, daudz domāts par simbolismu. Krāsas un līnijas nav vilktas tāpat vien – visam ir nozīme. Eiro simbols saistīts ar grieķu burtu Epsilon, kā arī atsauci uz Eiropas vārda pirmo burtu, tam pievienotas divas horizontālas svītras, kas simbolismā nozīmē materiālās pasaules robežu ar garīgo apvārsni. Savukārt divas svītras, kas uzliktas stabilitātes veicināšanai, konkurē ar dolāra divām vertikālajām svītrām. Astroloģe saka, ka Latvijas pievienošanās eirozonai ir kā vēl viena bērna piedzimšana ģimenē – jo lielāka ģimene, jo mazāk to ietekmē katrs nākamais bērns. Tāpat arī ar eirozonas valstīm – katra jaunpienācēja ienes savas nianses, bet būtiskās pārmaiņas skatāmas pēc eiro dzimšanas enerģētikas. Par mūsu lēnīgo ieradumu maiņu un pierašanu pie eiro Līga Šīrona saka: «Ņemot vērā, ka nauda pakļauta Vērša zīmes enerģētikai, jebkuras pārmaiņas, kas ar to saistītas, ir emocionālas (Mēness ietekmē) un prasa laiku, lai ievietotos arī mūsu apziņā. Veneras pārvaldījums nosaka to, ka mēs vērtējam banknošu un monētu izskatu un praktiskumu. Savukārt aktuālajā kartē Saturns ir Vērša zīmei pretējā – Skorpiona – zīmē, kas traucē viegli uztvert pārmaiņas. Ar katru nākamo Mēness ciklu un Veneras pāreju jaunā zīmē, un visbeidzot – paejot Laikam jeb Saturnam, pie eiro pieradīsim.»

Savukārt vēdiskie astrologi brīdina, ka mūsdienās nauda ir virtuāla, tā vairs nestāv uz stabila pamata – zelta. Respektīvi, kādreiz nauda bija tieši saistīta ar zeltu, bet tagad tā ir virtuāla un savā ziņā absurda. Eiro valūtas ieviešanas ideja ir laba, bet process ir zaudējis dvēseli – eiro pamats ir tukšums. Šie astrologi arī pieļauj, ka nenoteiktība un svārstības nekustamā īpašuma tirgū turpināsies līdz pat 2020. gadam, pasliktināsies arī zemnieku stāvoklis. Kopējā ekonomiskā situācija nebūs izcila.

Politiskās peripetijas un dzīves līmenis

Jautāts, kad mēs varētu sagaidīt atalgojuma kāpumu un labklājības līmeņa celšanos, astrologs Ilgonis Irbe atbild, ka vēl jāpaciešas – šogad nekas daudz nemainīsies. Nedaudz labvēlīgākas iespējas pavērsies nākamā gada sākumā.

Pētot planētu stāvokļus, Ilgonis Irbe secina, ka jaunajā Saeimā, ko ievēlēsim šoruden, asas cīņas būs par sociālo sfēru – pensijām, minimālajām algām, māmiņu algām, bērnu pabalstiem utt. Astrologs uzskata, ka valdība un Saeimas frakcijas piedāvās kardinālus, atšķirīgus risinājumus, kā uzlabot sociālo situāciju. Politiskā konkurence, ko pavadīs plašs sociālo jautājumu, problēmu un nepieciešamo risinājumu fons, ilgs līdz 2016. gadam. Un tikai tad var prognozēt, ka uzlabosies labklājības līmenis valstī.


Написать комментарий