E.Upeniece: 4 aizņēmumi 7,89 milj. eiro apmērā tika paņemti ļoti savlaicīgi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē, apspriežot jautājumu par četru aizņēmumu (7 890 775 eiro apmērā) ņemšanu ES projektu, kuru ietvaros tiks rekonstruētas Daugavpils ielas, līdzfinansēšanai, vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja, ka iepriekšējais domes sasaukums neuzdrošinājās paņemt tik lielu aizņēmumu, jo tas izsauktu lielu rezonansi.

Minēto paziņojumu publicēja daži pilsētas plašsaziņas līdzekļi, kuri turpina sniegt iedzīvotājiem informāciju, kas balstīta uz iepriekšējā domes deputātu sasaukuma darbības kritikas. Taču, neskatoties uz augstākminēto, daudzi politiķi arvien biežāk norāda, ka pašreizējiem Domes deputātiem jāsaprot, ka priekšvēlēšanu kampaņa ir beigusies.

Piemēram, Saeimas deputāts Rihards Eigims kādā intervijā paziņoja, ka patlaban Domē ir ļoti maz pieredzējušo cilvēku, savukārt jauniņie nevis risina problēmas, bet meklē vainīgos, Saeimas deputāts norādīja, ka atbildības pārlikšana uz citiem esot vājo cilvēku pazīme. Tāpat jaunais „Attīstības partijas” priekšsēdētājs Ivars Šķinčs atzīmēja, ka laiks izbeigt nesaskaņas un sākt normāli strādāt.

Lai saprastu, vai tiešām iepriekšējā Domes vadība bezatbildīgi atstāja „mantojumu” 8 miljonu apmērā, Domes Finanšu nodaļas vadītājai Edītei Upeniecei uzdevām jautājumu, vai patlaban aizņēmumi tiek ņemti īstajā laikā. E.Upeniece atbildēja, ka lēmumi par aizņēmumu ņemšanu esot pieņemti savlaicīgi, jo pirms tam finanšu plūsma esot bijusi nepietiekama.

Šķiet, papildus komentāri šajā gadījumā ir lieki.

13.martā Domes deputātu sēdē tika pieņemts gala lēmums par aizņēmumu ņemšanu. Atgādināsim, ka 3,06 miljoni eiro tiks novirzīti Daugavas ielas rekonstrukcijai. Kopējā šī projekta summa sastādīs 3,99 miljonus eiro, no kuriem 1,23 miljonus eiro līdzfinansēs pašvaldība. 694 tūkstošus eiro aizņemsies Grīvas mikrorajona infrastruktūras rekonstrukcijai (Komunālās ielas rekonstrukcijai). Kopējās minētā projekta izmaksas būs 1,87 miljoni eiro, pašvaldības līdzfinansējums – 224 tūkstoši eiro. Trešais aizņēmums 1,84 miljonu eiro apmērā nepieciešams Liepājas un Varšavas ielu rekonstrukcijai. Kopējās projekta izmaksas būs 3,87 eiro, pašvaldības līdzfinansējums – 464 tūkstoši eiro. 2,3 miljonus eiro novirzīs autotransporta mezgla Vidzemes, Piekrastes, A.Pumpura un Višķu ielās būvniecības projekta nākamās kārtas realizēšanai.
 


Написать комментарий