Krimas iedzīvotāji sāk izjust pārtikas trūkumu

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Krimas veikalu plauktos sāk aptrūkties pārtikas produkti, turklāt uz Krimas robežas tiek aizturētas kravas automašīnas, kas republikai piegādā nepieciešamos produktus, ziņo vairāki ukraiņu mediji.

Vienlaicīgi tiek saņemtas ziņas, ka Krimā ir aizturēti trīs Automaidana aktīvisti, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju interneta ziņu portāls.

No Krimas tiek saņemta arī visai pretrunīga informācija par jauno varas iestāžu lēmumiem. Tā, piemēram, sociālajā tīklā Facebook parādījās informācija, ka Krimas Ministru padome ir devusi rīkojumu ierobežot skaidras naudas izņemšanu no bankomātiem līdz 300 grivnām dienā, aizliegusi izņemt naudu no depozītu rēķiniem, kā arī sākusi izstrādāt plānu par rezidējošo Ukrainas banku filiāļu nacionalizāciju.

Pašpasludinātais Krimas premjerministrs Sergejs Aksjonovs paziņojis, ka šie apgalvojumi nav patiesi un tā ir rupja provokācija, kuras mērķis ir destabilizēt situāciju republikā pirms gaidāmā referenduma.

Piektdien parādījušies arī līdzīgi dokumenti par pārtikas kartīšu sistēmas ieviešanu jau tūlīt pēc referenduma.

Kamēr Krima gatavojas svētdienas referendumam par pievienošanos Krievijai, situācija arvien satraucošāka kļūst arī Doņeckā. Tur ceturtdienas vakarā izcēlās sadursmes starp prokrieviski noskaņotajiem aktīvistiem un Ukrainas vienotības atbalstītājiem. Sadursmēs dzīvību zaudējuši divi un ievainojumus guvuši vismaz 50 cilvēki.

Bet tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien paziņojis, kā, viņaprāt, ir iespējams noregulēt krīzi Ukrainā. Tiekoties ar Irānas prezidentu Hasanu Rouhani, Putins uzsvēris, ka krīzi ir iespējams atrisināt tikai, ņemot vērā visu Ukrainas reģionu un daudznacionālās sabiedrības intereses un viedokļus.


Написать комментарий