Krievija paudusi gatavību «aizstāvēt savus pilsoņus Doņeckā"

foto: db.lv
foto: db.lv

Dienu pēc vardarbīgā un vismaz diviem cilvēkiem arī letālā «masu kautiņa» Ukrainas austrumdaļas pilsētā Doņeckā Krievijas Ārlietu ministrija nākusi klajā ar paziņojumu, ka gatava aizstāvēt savus pilsoņus Doņeckā, ziņo ukraiņu medijs kp.ua.

Krievijas Ārlietu ministrija esot paudusi, ka Kijevas valdība nespēj kontrolēt situāciju Doņeckā.
Saistītie raksti

Medijs atsaucas uz paziņojumu, kas ievietots Krievijas Ārlietu ministrijas mājaslapā. Db.lv pārliecinājās, ka piektdienas pēcpusdienā, ap plkst. 13.40 šī vietne nebija pieejama. Iespējams, tas saistīts ar hakeru masveida uzbrukumiem Kremļa oficiālajai interneta vietnei, kā arī Krievijas Centrālās bankas mājaslapai. Tika ziņots, ka hakeru uzbrukumi vērsti arī pret citām Krievijai nozīmīgām mājaslapām, piemēram, valstij piederošā telekanāla Rossija-24 vietnei.

Ukrainas mediji ziņo arī, ka Krimas pussalas ziemeļu virzienā virzās Krievijas armijas reaktīvie mīnmetēji Uragan. Tajā pašā virzienā piektdien virzoties arī militāro spēku kolonna.

Jau ziņots, ka Ukrainas pilsētā Doņeckā ceturtdienas vakarā izcēlās sadursmes starp dažādu mītiņu dalībniekiem. Rezultātā tika ievainoti vismaz 50 cilvēki, bet vismaz divi – miruši . Kā raksta Ukrainas medijs Korrespondent, 13. martā notika uzbrukums akcijas «Par vienotu Ukrainu» (За единую Украину) dalībniekiem, un uzbrucēji bija prokrieviski noskaņotie iedzīvotāji. Medija rīcībā ir informācija, ka viens no bojā gājušajiem bija 22 gadus jauns vīrietis. Viņš mira ātrās palīdzības automašīnā. Savukārt vēl viens nogalinātais ir Dmitrijs Čerņavskis (Дмитрий Чернявский), partijas Svoboda (Свободa) Doņeckas apgabala aktīvists, liecina informācija bojāgājušā vīrieša Facebook profilā. Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs (Арсен Аваков) paziņojis, ka milicija naktī uz ceturtdienu jau aizturējusi četrus Doņeckas «masu kautiņa» organizētājus. Tā ministrs pauda savā Facebook kontā. Viņš arī norādīja, ka šīs aizturēšanas būšot «tikai sākums».


Написать комментарий