Pazudušajā Malaizijas lidmašīnā kāds speciāli izslēdzis saziņas sistēmas

foto: interfax.ru
foto: interfax.ru

Apritējusi jau nedēļa, kopš bez pēdām pazuda „Malaysian Airlines” aviolaineris ar 239 cilvēkiem uz borta. Nedēļas garumā meklējumi ūdeņos nav bijuši sekmīgi, taču izmeklētāju grupa, kuri meklē lidaparātu, nākuši klajā ar jaunu pārsteidzošu informāciju. Pēc visa spriežot, lidmašīna lidojusi ilgi un, iespējams, devusies Andamanu salu virzienā.

Pirmkārt, īsu brīdi pirms lidojuma virziena maiņas, aviolainerī atslēgtas komunikācijas sistēmas, turklāt ar 14 minūšu intervālu. Visupirms 1:07 naktī pēc vietējā laika tika atslēgta datu apraides sistēma, bet 1:21 atslēgta sistēma, kas nodrošina lidmašīnas redzamību radaros. Tas noticis pēc tam, kad pilots atvadījies no dispečeriem uz sauszemes ar vārdiem „Viss kārtībā, ar labu nakti!”

Lai gan lidmašīnas uztvērējierīces tika atslēgtas, satelītos redzams, ka lidmašīna turpinājusi lidojumu, un tas ildzis vismaz 5 stundas.

Viss liecina, ka sistēmas atslēgtas apzināti un vedina domāt, ka reisā lidojuši lidmašīnas nolaupītāji. Fakts, ka tik lielu aviolaineri jau nedēļu nevar atrast avarējušu vai iekritušu ūdeņos, liek domāt, ka tas varētu būt kaut kur nolaidies. Meklēšanas darbi nortiek 56 320 kvadrātkilometru lielā platībā, un rītdien laineris varētu tikt meklēts Indijas okeānā.

Kasjauns.lv jau vēstīja par mīklainajiem apstākļiem, kas saistīti ar lidmašīnas pazušanu. Reisa pasažieru tuvinieki joprojām Pekinas lidostā gaida vēstis par pazudušo lidmašīnu, un pirms dažām dienām bija informācija, ka 19 reisa pasažieru telefonos atskan signāls, taču klausuli neviens nepaceļ. Arī šāda nianse liek domāt, ka lidaparāts diez vai piedzīvojis katastrofu un atrodas jūras dzelmē.


Написать комментарий