JAK pusfināls: Neapšaubāma rīdzinieku līderība, „Daugavpils aviolīnijas” un zēns, kas iemīlējās palagā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 12.martā, Daugavpils teātra Lielajā zālē notika „Jautro un atjautīgo kluba” (JAK) Latgales līgas otrais pusfināls, kurš šogad ir veltīts pārmaiņu tēmai.

Par iekļūšanu finālā cīnījās 3 komandas: Daugavpils 16.vidusskolas komanda „Yes”, RTU Daugavpils filiāles komanda „Elektriki” un Rīgas komanda „Rīgas balzams”. Spēle bija daudzveidīga, bet jāatzīst, ka ne visi joki bija veiksmīgi, tomēr skatītāji un žūrijas locekļi nebija vīlušies.
Īpašu prieku sagādāja galvaspilsētas komandas uzstāšanās, kuras joki bija aktuāli un asprātīgi, bet mājas darbs, kas bija veltīts Šerloka Holmsa un Vatsona ceļojumam uz Daugavpili, skatītājiem patika visvairāk.

Interesanti, ka galvaspilsētas komandas pārstāvji bija labāk informēti par Daugavpilī notiekošo, nekā vietējās komandas. Viņi izrādījās daudz pārāki par saviem pretiniekiem. Piemēram, slavenā detektīva vizītes laikā viņam vajadzēja noskaidrot, kāpēc pasūtītie tramvaji tā arī netika līdz Daugavpilij, kas notiek ar Daugavpils lidostu, rīdzinieki jokoja arī par mūžīgo aukstumu Daugavpils Universitātē, Rotko gleznām un nu jau slēgto naktsklubu „Maskava”.

Skaļus aplausus izpelnījās mis Mārplas ārija, Daugavpils teātra iestudējuma par zēnu, kas ir iemīlējies palagā, reklāma un gotiskais „Ералаш”. Tika aktualizēta arī politikas tēma – bijusī valsts prezidente, būdama pensionāre, sēž uz soliņa un apsaukā visus par „okupantiem”.

Uzstāšanās beigās „Rīgas balzams” nolasīja Daugavpilij veltītu poēmu, kurā pieminēja visus mūsu pilsētas mērus. Kopumā bija interesanti, kaut arī brīžiem pārāk familiāri attiecībā pret pilsētas vadītājiem.

Interesanti atradumi bija arī citām komandām. 16.vidusskolas komandas uzstāšanās bija profesionālas un artistiskas. Skatītājiem patika Olimpisko spēļu 2214 apskats, tās norisinājās Daugavpilī, kurā esot ierīkota biatlona trase „Šaurā – Stropi”, Olimpiskā ciematiņa „Judovka” fotogrāfija, „Daugavpils aviolīniju” reisi „Lociki – Grīva”.

Neskatoties uz to, ka RTU komanda „Elektriki” neiekļuva JAK finālā, žūrijas locekļi aicināja jauniešus neskumt un ticēt veiksmei. Kā teica Aleksandrs Barbakadze, kas ir kaut ko iesācis, tas vairs nav iesācējs.

Žūrijas sastāvs nebija mainījies, tajā trūka tikai pirmā vicemēra Jāņa Dukšinska, kurš bija apmeklējis pirmo pusfinālu.

Finālspēle notiks pēc mēneša, tajā piedalīsies jauniešu izlase „.Двор в законе”, 15.vidusskolas komanda „Йосик”, „Rīgas balzams” un 16.vidussklas komanda „Yes”.


Написать комментарий