Turčinovs atceļ Krimas parlamenta lēmumu par neatkarības pasludināšanu

foto: unian.net
foto: unian.net

Ukrainas parlamenta spīkers un prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs piektdien apturējis Krimas Autonomās Republikas Augstākās radas lēmumu par neatkarības pasludināšanu, ziņo LETA-UNIAN.

Turčinovs apturējis "Deklarāciju par Krimas Autonomās Republikas un Sevastopoles pilsētas neatkarību", teikts prezidenta pienākumu izpildītāja dekrētā, kas publicēts prezidenta tīmekļa vietnē.

Dekrētā norādīts, ka Krimā pieņemtā deklarācija neatbilst Ukrainas konstitūcijai un Ukrainas likumiem.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Krimas prokrieviski noskaņotais reģionālais parlaments otrdien nobalsoja par pussalas neatkarību no Ukrainas, lai gan jau 16.martā tas izsludinājis referendumu par pievienošanos Krievijai.

Krimas parlamenta preses dienesta paziņojumā bija norādīts, ka "neatkarības deklarācija" stāsies spēkā pēc referenduma, ja vēlētāji tajā nolems par pievienošanos Krievijai.

Deklarācijā minēta atsauce uz Kosovas atdalīšanos no Serbijas, piebilstot, ka "valsts daļas vienpusēja neatkarības deklarācija nepārkāpj starptautiskās tiesības".

Ja referendumā tiks izlemts par pievienošanos Krievijai, "Krimas republika kā neatkarīga un suverēna valsts lūgs Krievijas Federāciju to pievienot", bija nolēmis Krimas parlaments.

Svētdien Krimā notiks referendums par pievienošanos Krievijai, kas kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo pussalu.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība uzstāj, ka Krievijas militārās okupācijas apstākļos sarīkotais referendums būs neleģitīms un tā rezultāti netiks atzīti.
 


Написать комментарий