Zinātnieki: Vīriešiem patīk sarkanas mašīnas

foto: artleo.com
foto: artleo.com

Amerikas zinātnieki secināja, ka vīrieši izvēlas sarkanas mašīnas, bet daiļais dzimums – sudrabainas.

Aina, kuru mēs katru dienu novērojam uz ceļiem, pirmajā acu uzmetienā liecina par pretējo, bet nevar ignorēt ziņas, kuras ir iegūtas vairāk nekā 30 milj. pieprasījumu analīzes rezultātā.

Automobiļa pircēja krāsas izvēles un dzimuma atkarību konstatēja automobiļu iSeeCar pārdošanas sludinājumu apkopotājs. Izrādījās, ka vīrieši biežāk meklē sarkanas, oranžas vai melnas, kā arī zaļas, baltas vai pelēkas krāsas automašīnu. Sievietes dod priekšroku sudrabainai, brūnai vai zeltainai krāsai, pēc tam smilškrāsas, dzeltenai vai gaiši zilai krāsai, – vēsta eurosmi.ru.

Tomēr ir svarīga ne tikai krāsa, bet dažādi virsbūvju tipi, kurus izvēlas vīrieši un sievietes. Populārākās krāsas, kuras izvēlas vīrieši, ir sarkana un melna, kuras biežāk piemīt lietotām sporta automašīnām, bet balta – pikapiem.

Sievietes dod priekšroku miniveniem, universāliem un sedaniem. Šiem automobiļiem ir raksturīga sudrabaina vai gaiši zila krāsa.

Kopumā populārākā automobiļu krāsa pasaulē jau daudzus gadus pēc kārtas ir balta, pēc tam seko sudrabaina, bet trešajā vietā atrodas melna krāsa. 

 


Написать комментарий