Mediji: Krievija sākusi ieņemt Krimu vēl pirms Janukoviča gāšanas

foto: Reuters/scanpix
foto: Reuters/scanpix

Viens no tā dēvēto Krimas pašaizsardzības spēku karavīriem žurnālistiem atzinis, ka ir Krievijas pilsonis, kā arī atklājis, ka Krimā atrodas jau mēnesi, ziņo LETA-UNIAN.

Šāds atklājums ļauj secināt, ka Krievijas pilsoņu organizēta ievešana Krimā sākusies vēl pirms Viktora Janukoviča atstādināšanas no Ukrainas prezidenta amata.

Kad žurnālisti piegāja pie vairākiem cilvēkiem, kas bija tērpušies uniformās, pie kurām bija piespraustas Georga lentītes, viens no tā dēvēto Krimas pašaizsardzības spēku karavīriem atzinis, ka viņš ir Krievijas Kubaņas reģiona iedzīvotājs, kā arī atklājis, ka nezina, kuru un no kā viņš aizstāv.

Viņš arī pastāstījis, ka Krimā atrodas jau aptuveni mēnesi un tur paliks līdz 16.martam.

Krievija kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas, no kurām vairākas ieņemtas.

Krimas reģionālais parlaments paziņojis, ka 16.martā pussalā notiks referendums par pievienošanos Krievijai.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība uzstāj, ka Krievijas militārās okupācijas apstākļos sarīkotais referendums būs neleģitīms un tā rezultāti netiks atzīti.
 


Написать комментарий