Swedbank Liepājā atstāj tikai vienu filiāli

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sākot no 31.marta Liepājā līdzšinējo divu Swedbank filiāļu vietā strādās viena, informē bankas pārstāvis Ivars Svilāns.

Banka nolēmusi apvienot filiāles Spīķeris un Kurzeme, tādējādi vienīgā Swedbank filiāle turpmāk atradīsies Tirgoņu ielā 18.

Viņš skaidro, ka Swedbank fiziskā klātbūtne Rīgā un ārpus tās paliks nozīmīga. Bankai bija iespēja nomāt un izremontēt papildus aptuveni 200 kvadrātmetrus telpu Liepājā, Tirgoņu ielā, savukārt Spīķera filiāles telpas netika pilnībā izmantotas.

Filiāļu apvienošanu lielā mērā to nosaka plašākas pārmaiņas klientu uzvedībā un banku lietošanas paradumos, skaidro bankas pārstāvis. Pamazām beidzoties eiro pārējas aktīvajam periodam, ir redzams, ka bankas klienti arvien vairāk darījumu grib veikt elektroniski un arvien mazāk - nākot uz filiāli.

Šobrīd jau 99,5% visu transakciju notiek elektroniskajos kanālos, tātad filiāļu tīklā notiek tikai aptuveni pusprocents maksājumu, un praktiski visas darbības ar skaidru naudu klienti paši veic izmaksu un iemaksu bankomātos (attiecība bankomātu norēķiniem pret filiālēm ir 98% pret 2%). No bankas 944 tūkstošiem klientu 813 tūkstoši ir internetbankas lietotāji, uzsver I. Svilāns.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий