Rotko centra fasādi lāpīs teju 10 gadus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējā Daugavpils domes preses konferencē MIL pārstāvji pajautāja pilsētas vadībai, vai pašvaldības plānos ietilpst Rotko centa fasādes remonts, kurš pēc ziemas atkal vietām ir kļuvusi nepievilcīga.

Atgādināsim, ka artilērijas arsenāla ēkā, kurā ir izvietots Rotko centrs, tika rekonstruēta projekta ietvaros, kurš noslēdzās pērn. Tā kā ēka daudzus gadus netika apkurināta, uz ēkas fasādes vietām uzreiz sāka parādīties mitrums, kurš līdz šim brīdim bojā centra ārējo izskatu.
Atbildot uz jautājumu, kāda patlaban ir situācija, un vai ilgi apmetums birs no fasādes, domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka jautājums ar Rotko centra fasādi ir ļoti piņķerīgs, bet plankumi, kuri parādās uz fasādes, ir sāļu izdalījums no sienas.

A. Kursītis paskaidroja, ka šādu situāciju paredzēja gan projektētāji, gan būvnieki. Pirms nodošanas ekspluatācijā pēc projektētāja ieteikuma ēkai pieslēdza apkuri pirms fasādes pēdējās seguma kārtas pārklāšanas, un jau tad plankumi sāka parādīties intensīvi.

Patlaban tas notiek mazākā apjomā, apgalvoja A. Kursītis. Defekti periodiski tiek novērsti, darbi tiks veikti arī šajā pavasarī, kad iestāsies piemēroti laika apstākļi.

Pēc ekspertu novērtējuma mitrums no Rotko centra ēkas var izdalīties teju 10 gadus.
 



Написать комментарий