Malaizijas pazudušās lidmašīnas meklēšanā iesaistījušās 25 valstis

foto: AFP/Scanpix
foto: AFP/Scanpix

Mīklaini pazudušās "Malaysia Airlines" lidmašīnas meklēšanā iesaistījušās jau 25 valstis, informē ārvalstu mediji.

 Atgādinām, ka 8.martā mīklaini "izgaisa" "Malaysia Airlines" reisa MH370 lidmašīna "Boeing 777-200ER" ar 239 cilvēkiem uz klāja.

Varasiestādes turpina pārbaudīt informāciju par pasažieriem un apkalpes locekļiem. Pagaidām nekāda aizdomīga informācija vēl nav iegūta. Tāpat esot pārbaudīts lidojuma stimulators, kā arī nopratināts inženieris, kurš strādāja ar lidmašīnu.

Policijas pārstāvji atklāja, ka ir pārmeklētas abu lidmašīnas pilotu mājas. Lidojuma laikā pēdējie vārdi, kas bija dzirdami no pilotiem esot bijuši: "Viss ir kārtībā, arlabunakti". Pēc tam visas komunikācijas sistēmas tika atslēgtas. Piloti nevienā brīdī nav pieminējuši, ka ir problēmas.

Iepriekš tika ziņots, ka lidmašīna mainījusi sākotnējo kursu. Šī versija izslēdza pieņēmumu par pēkšņām tehniskām problēmām, kas varētu būt radušās, jo lidmašīna kopš pēdējā kontakta ar satiksmes kontroli tad nolidojusi simtiem kilometru.

Malaizijas valdība tikmēr visām iesaistītajām valstīm nosūtījusi lūgumu meklēšanā iesaistīt pēc iespējas vairāk tehnikas, kas varētu palīdzēt šajā procesā.


 


Написать комментарий