Daugavpils skolēniem un bērndārzniekiem piedāvā iepazīties ar vācu valodu un kultūru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs (turpmāk tekstā – RVTC) ar Gētes institūta un Vācijas vēstniecības Rīgā atbalstu kārtējo reizi rīko pasākumus, kuru mērķis ir iepazīstināt ar vācu kultūru, veicināt interesi par vācu valodu.

RVTC vadītāja vietniece Nataļja Demjaņenko pastāstīja portālam Gorod.lv, ka no 31.marta līdz 11.aprīlim Daugavpilī notiks akcija „Vācu kultūras pavasaris”, kuras ietvaros ieplānoti dažādi pasākumi.

Daugavpils skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi tiek aicināti piedalīties vairākos interesantos pasākumos, piemēram, maziem daugavpiliešiem piedāvās pavasarīgu pasaku vācu valodā, kuras gaitā viņi varēs izgatavot maskas.

Vidusskolēniem, kuri mācās vācu valodu, piedāvās apgūt arī turku valodu. 6.-12.klašu skolēni varēs iepazīties ar tradicionālo vācu virtuvi un saņemt informāciju par vācu skolēnu ikdienu.

Visas nodarbības būs bez maksas. Tiek plānots, ka pasākumi ilgs ne vairāk kā 50 minūtes, bet to dalībniekiem, atkarībā no nodarbības specifikas, būs nepieciešams dators, ekrāns un pildspalva.

RVTC aicina interesentus piedalīties akcijā „Vācu kultūras pavasaris”. Skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāvji dalībai pasākumos var pieteikties līdz 27.martam, rakstot uz e-pastu: vvtc@du.lv. Papildus informācija pieejama pa tālr. +371 26896280 (Nataļja Demjaņenko).


Написать комментарий