Daugavpilieši visai reti reģistrē laulību ar ārzemniekiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sabiedrībā pastāv uzskats, ka vairākums meiteņu sapņo apprecēties ar ārzemnieku.

Jāsaka, ka statistikas dati liecina pretējo. Bez šaubām, katrs cilvēks vēlas būt laimīgs laulībā, izveidot draudzīgu ģimeni un radīt veselīgus un gudrus pēcnācējus, tomēr ne visi ģimenes laimes meklējumus saista ar ārzemēm.

No 480 mūsu pilsētā reģistrētām laulībām tikai 28 tika noslēgtas ar ārzemniekiem, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka.

Mūsu pilsētas daiļā dzimuma pārstāves savu uzmanību visbiežāk pievērš kaimiņvalstu iedzīvotājiem – krieviem un baltkrieviem, dažreiz – ukraiņiem. Arī Daugavpils vīrieši visbiežāk precas ar slāvu tautu sievietēm un polietēm.

Tāpat Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā laulību reģistrē ar Baltijas valstu – Lietuvas un Igaunijas – pārstāvjiem.

Pēdējā laikā laulības slēdz arī ar saulainās Itālijas un noslēpumainas Kipras iedzīvotājiem.

Pērn daugavpilieši precējās arī ar Austrumu pārstāvjiem – Azerbaidžānas iedzīvotājiem, kā arī ar Turkmenistānas pārstāvi.

Vairs nav tik populāri pirms dažiem gadiem ļoti pieprasītie līgavaiņi un līgavas no Lielbritānijas un Vācijas.

Kopumā pēdējo piecu gadu laikā pilsētas Dzimtsarakstu nodaļa gadā reģistrē ap 28 laulībām ar ārzemniekiem.

Jāatzīmē, ka visvairāk laulību bija reģistrēts 2011.gadā, kad „jā” vārdu teica 535 pāri, un tikai 23 gadījumos viens no laulātajiem bija ārzemnieks.

Interesanti, ka Latvijas sievietes bieži vien par laulāto draugu izvēlas ārzemnieku, savukārt vīrieši ar citu valstu pārstāvjiem precas daudz retāk.


Написать комментарий