Daudzviet Latvijā apgrūtināta braukšana, darbos iesaistītas 147 dienesta automašīnas

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Valsts autoceļu uzturēšanas darbos 18.martā iesaistītas 147 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības. Brauktuves tiek apstrādātas gan ar pretapledojuma materiālu, gan attīrītas no sniega, vēsta uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Vasiļjeva.

Apledojuma un sniega dēļ šorīt daudzviet Latvija ir apgrūtināta braukšana gan pa valsts nozīmes ceļiem, gan arī pa reģionālajiem un vietējiem ceļiem.

Valsts Centrālajā reģionā strādā 59 ziemas dienesta automašīnas, no tām 28 Rīgas rajonā. Vidzemes reģionā 23 ziemas dienesta tehnikas vienības, bet Latgales reģionā – 42.

Tikmēr Kurzemes reģionā šorīt valsts autoceļu uzturēšanā ir iesaistītas 23 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autoceļu uzturētāji atgādina, ka autovadītājiem jābūt uzmanīgiem un, dodoties ceļā, jāizvēlas laika un ceļa apstākļiem atbilstošs braukšanas stils un ātrums.

VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) visā valsts teritorijā, izņemot Rīgas pilsētu, veic valsts autoceļu kompleksos uzturēšanas darbus, ceļu remontu un būvniecību, kā arī būvmateriālu – dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts ražošanu.

LAU uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir 20 115 km, tai skaitā galvenie autoceļi 1 669 km, reģionālie autoceļi – 5 318 km un vietējie autoceļi 13 128 km.


Написать комментарий