Daugavpils mērs gūst premjerministres atbalstu vairāku jautājumu risināšanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis pastāstīja žurnālistiem, ka aizvadītajā nedēļa esot ticies ar Latvijas premjerministri Laimdotu Straujumu un apspriedis vairākus jautājumus, tostarp guvis premjerministres atbalstu dažādu jautājumu risināšanā.

„Tikšanās piedalījās visi Latgales reģiona pašvaldību vadītāji. Tika apspriesti reģionam aktuālie jautājumi un problēmas. Tika runāts par gatavošanos nākamajam plānošanas posmam. Mūsu galvenais uzdevums ir Latgales attīstības programmas īstenošana - reģiona nodrošināšana ar nepieciešamiem finansiāliem resursiem. Premjerministre apstiprināja, ka šis jautājums tiks risināts”, paziņoja Jānis Lāčplēsis.

Otrais apspriestais jautājums bija saistīts ar Latgales plānošanas reģionu, kas darbojas labāk, nekā citi līdzīgi plānošanas reģioni. Patlaban pilsētas mērs nevarēja pateikt, vai Latgales plānošanas reģiona piemērs tiks veiksmīgi popularizēts vai reģionam draud kādu iespēju samazināšana sakarā ar to, ka citi reģioni ne tik labi tiek galā ar saviem pienākumiem.

Tāpat J.Lāčplēsis paziņoja, ka premjerministri pārliecināja, ka Plānošanas reģionu līmenī darbu var organizēt, ņemot vērā gan lielo pilsētu, gan mazo pašvaldību intereses.

Vēl vienā tikšanās reizē pilsētas mērs lūdza L.Straujumas atbalstu ar SIA „Gādība” atstātā „mantojuma” saistīto jautājumu risināšanā, kā arī apsprieda jautājumus, kuri skar realizējamo projektu gaitu. „Cerams, ka mums tiks sniegts atbalsts un palīdzība”, atzīmēja pilsētas mērs.


Написать комментарий