tersone-Godmane: Sākam gatavoties 9.maijam

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Tradicionāli pēc Leģionāru atceres dienas pasākumiem 16.martā sākas sagatavošanās darbi 9.maijam. Tā, runājot par sabiedriskās kartības nodrošināšanu šajās dienās, portālam Mixnews.lv sacīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Viņa atklāja, ka gatavošanās 9.maija pasākumiem Pārdaugavā notiks pēc tāda paša scenārija, kāds tiek īstenots katru gadu.

Pētersone-Godmane uzsver, ka policijas darbs ir nodrošināt sabiedrisko kārtību, proti, nepieļaut konfrontāciju un vardarbību, nevis apsargāt vienu vai otru pasākumu.

Par to ir atbildīgi paši pasākumu organizatori, kas saskaņā ar likumu nolīgst apsardzes firmas.

Iepriekš Rīgas mērs Nils Ušakovs Latvijas Televīzijā bija izteicies, ka atšķirībā no leģionāru piemiņas pasākuma 16.martā pie Brīvības pieminekļa, 9.maija pasākums notiekot Pārdaugavā, nevis Rīgas centrā pie galvenā valsts simbola. Viņaprāt 16.marta pasākumi Rīgas centrā bijuši ar lielu risku, savukārt iepriekšējo gadu pieredze ar 9.maija pasākumiem Pārdaugavā, liecinot, ka provokāciju risks tur esot mazāks.

Pētersone-Godmane gan uzskata, ka teritorijai nav risku ietekmējoša faktora loma.

"Drīzāk vienmēr ir risks, ja jūs atrodaties Rīgas centrā tādā šaurā ieliņā, kur ir grūtāk norobežot divus pretēji domājošus cilvēkus, ierobežo šaurums. Bet tajā pašā laikā pie Brīvības pieminekļa ir pietiekami plašs, tur cilvēkus var norobežot. Tas pats attiecas arī uz Uzvaras pieminekli. No tāda viedokļa – centrs vai Pārdaugava, tas nav arguments. Arguments ir šauri vai plaši, tas ir tas, kas varētu ietekmēt riskus," norādīja Pētersone-Godmane.


Написать комментарий