Britu žurnālists: ASV un Eiropas Savienību demokrātija neinteresē

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Rietumvalstis demonstrē pilnīgu necieņu pret demokrātiju, atbalstot piespiedu varas nomaiņu Ukrainā, domā britu žurnālists Nils Klārks. Viņš domā, ka Krimas referenduma ignorēšana nozīmē valsts demokrātijas principu pilnīgu noliegšanu.

„Pēdējo nedēļu laikā Rietumi demonstrē pilnīgu necieņu pret demokrātiju, atbalstot piespiedu nelikumīgo apvērsumu Ukrainā, kā rezultātā februārī tika gāzts demokrātiski ievēlētais prezidents Janukovičs”, – eksperts paziņoja RT intervijā.

Pēc Klārka domām tas demonstrē Rietumvalstu attieksmi pret demokrātiju. „Kādēļ nebūtu jāsagaida vēlēšanas, kuras tika plānotas 2015. gadā”, – jautā eksperts. Patlaban necieņa pret demokrātiju izpaužas šī referenduma nosodīšanā, viņš atzīmē. Britu žurnālists atgādina, ka referendums ir demokrātijas izpausme tās tīrākajā veidā, – ziņo ruconnect.co.uk.

Ja Rietumvalstis turpinās uzstāt, ka Krimas referendums ir nelikumīgs un nevar tikt atzīts, tas nostādīs šīs valstis vēl muļķīgākā stāvoklī”, – domā Klārks. Pēc viņa vārdiem patlaban visā Eiropā un visā pasaulē cilvēki sāk apzināties, ka ASV un Eiropas Savienību demokrātija neinteresē. Kad tauta pauž savu gribu ar balsošanas palīdzību, kā tagad Krimā, tās vienkārši to noliedz.

„Manuprāt, mūsu priekšā ir izvēle: vai atzīt Krimas atkal apvienošanos ar Krieviju, vai arī turpināt nostādīt sevi muļķu lomā”, – paziņoja britu žurnālists.


Написать комментарий