Ja Skotija nobalsos par neatkarību, Lielbritānija uz robežas uzstādīs robežkontroles posteņus

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēze Meja ir pārliecināta, ja Skotija referendumā nobalsos par neatkarību, uz divu valstu robežas tiks ieviesta pasu kontrole. Par to viņa paziņoja Skotijas Konservatīvās partijas konferencē.

Lielbritānija būs spiesta uz robežas (Gretnas, Kārlailas un Bervik-upon-Tweed rajonos) uzstādīt muitas un robežkontroles punktus. Un skoti būs spiesti uzrādīt pases, apmeklējot Angliju.

Uz automaģistrālēm A1, A68 un M74 tiks uzstādīti transporta robežkontroles punkti, bet vilcienu pasažieriem būs jāiziet pasu kontrole iekāpšanas laikā, kā to patlaban iziet „Eirostar” pasažieri. Patlaban starp Skotiju un Angliju gadā kursē 23 milj. automobiļu, bet pa dzelzceļu pasažieru plūsma sastāda 7 milj. cilvēku, – ziņo ruconnect.co.uk.

Visvairāk šie pasākumi ietekmēs 800 tūkst. skotu dzīvi, kuri dzīvo un strādā Anglijā, un 400 tūkst. angļu dzīvi, kuri dzīvo Skotijā.
Lielbritānijas valdība ir pārliecināta, ka bez muitas un robežkontroles robeža ar Skotiju kļūs par „sētas durvīm” nelegālajiem imigrantiem un kontrabandistiem.

Visas Skotijas oficiālās personas ziņo, ka valstī būs liberālāka imigrācijas politika, tai skaitā attiecībā pret valstu pilsoņiem, kuras neietilpst ES sastāvā. Skotijas pirmais ministrs Alekss Salmonds domā, ka neatkarīgajai Skotijai ne tikai nav jātiek vaļā no imigrantiem, bet tieši otrādi, viņi jāpiesaista. Runājot par robežām, Salmonds uzskata, ka viņa valstij jāpaliek kopā ar Lielbritāniju vienā kopējā brīvās pārvietošanās zonā – Common Travel Area. 

 


Написать комментарий