Kličko partija pieprasa saraut diplomātiskās attiecības ar Krieviju

foto: AP/scanpix
foto: AP/scanpix

Bijušā boksa čempiona Vitālija Kličko dibinātā partija UDAR, kas tagad ietilpst Ukrainas jaunajā valdošajā koalīcijā, reaģējot uz Krievijas lēmumu anektēt Krimu, otrdien nākusi klajā ar aicinājumu saraut ar Maskavu diplomātiskās attiecības, ziņo LETA-AFP.

"Ņemot vērā Krievijas varasiestāžu naidīgo aktus un starptautisko praksi, mēs uzstājam, ka Ukrainas un Krievijas diplomātiskās attiecības nekavējoties pārtraucamas," teikts UDAR izplatītajā paziņojumā.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Krimas, kā arī Sevastopoles pašpasludinātie līderi otrdien parakstījuši līgumu par Ukrainai piederošās pussalas aneksiju.

Svinīgā ceremonijā kremlī abu Krievijas parlamenta palātu deputātu klātbūtnē līgumu līdz ar Putinu parakstīja Krimas premjerministrs Sergejs Aksjonovs un citi separātistu izveidotās administrācijas vadītāji.

Likumdevēji, kuriem parakstītais līgums vēl formāli jāratificē, Krimas aneksijas aktu sveica ar aplausiem.

Īsi pirms tam Putins izskatīšanai Federācijas padomē iesniedza attiecīgu likumprojektu par okupētās Ukrainas teritorijas aneksiju, uzņemot Krimu un Sevastopoles pilsētu Krievijas sastāvā divu atsevišķu federālo subjektu statusā.


Написать комментарий