Jaunais 'Opel Vivaro' komerctransports

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Kompānija "Opel" oficiāli atklājusi jaunās, nu jau otrās paaudzes "Vivaro" vieglo komerctransportu. Jauno izskatu papildina modernākās tehnoloģijas un daudzi praktiski jauninājumi gan zem motora pārsega, gan salonā. Tirdzniecībā šis modelis nonāks šovasar.

Līdz šim gadā tika pārdoti aptuveni 50 000 šādu automobiļu, kas veido vairāk nekā 10% no visa Eiropas vidējā izmēra furgonu noieta tirgus.

Jaunā "Opel Vivaro" dizainā tagad ir vēl vairāk pasažieru automobiļiem raksturīgāko vizuālo iezīmju: liels radiatora dekoratīvais režģis un priekšējie lukturi, kā arī viena no "Opel" dizaina valodas raksturīgākajām iezīmēm – sānu viļņa formas viduslīnija.

Atkarībā no jaunā "Opel Vivaro" izmantošanas veida klienti var izvēlēties trīs virsbūves dizaina līmeņus. Turklāt jaunā "Vivaro" virsbūves krāsojuma klāstā ietilpst vienpadsmit toņi – piecas standarta un sešas divkārtu metāliskās krāsas.

Jaunā paaudze turpinās jau iepriekšējās dažādo versiju iemīto taku un būs pieejama vairākās konfigurācijās – divu dažādu garumu un augstumu kravas furgons, pasažieru auto, kravas auto ar vadītāja kabīni un mikroautobuss. Modelis transportēšanas vajadzībām tagad ir vēl piemērotāks nekā iepriekšējais modelis, jo abas garumu versijas – pirmā ir aptuveni piecus metrus gara, bet otra vēl 40 centimetrus garāka – ir ieguvušas papildu 22 centimetrus, tādējādi padarot salonu plašāku un funkcionālāku kā jelkad agrāk.

Jaunais "Opel Vivaro" būs pieejams ar pilnīgi jauniem dīzeļdegvielas turbodzinējiem – 1,6 CDTI, kā arī modernizētu 1,6 BiTurbo CDTI ar sekvenciālo turbokompresoru un dubulto dzesēšanas sistēmu. Šajā dzinējā darbojas divi turbokompresori, tādēļ tas izceļas ar lielu jaudu un zemu degvielas patēriņu. Jauno dīzeļdegvielas turbodzinēju degvielas patēriņš kombinētajā ciklā ir samazināts par vienu litru, bet "BiTurbo" gadījumā tas ir noslīdējis pat zem sešu litru uz 100 km atzīmes (provizoriskie dati). Līdz ar to jaunajai "Opel" daudzpusīgā auto paaudzei ir vieni no labākajiem jaudas un degvielas patēriņa rādītājiem savā klasē.

Jaunā "Opel Vivaro" un tā dažādo versiju izcelsmes vieta ir Lutona, Anglija. Jau kopš 2001. gada no šīs rūpnīcas konveijera ir noripojuši dažādi "Opel" / "Vauxhall" vieglā komerctransporta varianti, kas tikuši izstrādāti kopā ar "Renault".

Līdz šodienai saražoti gandrīz 600 000 eksemplāri. 2009. gadā tika atvērts arī automobiļu pārveides centrs īpašām versijām, piemēram, kravas automobiļiem ar pasažieru kabīni vai arī versijām ar kravas kasti. Šī centra atklāšana ļāva vēl plašāk izvērst jaunā "Vivaro" piedāvājumu, tādējādi tagad jau no rūpnīcas šis modelis būs pieejams visdažādākajās versijās un virsbūves izpildījumos, vēl vairāk paplašinot "Vivaro" profesionālā pielietojuma iespējas.


Написать комментарий