ASV viceprezidents Džo Baidens ieradies Viļņā

foto: ir.lv
foto: ir.lv

ASV viceprezidents Džo Baidens otrdienas vakarā no Varšavas ieradies Viļņā, kur viņam trešdien paredzētas tikšanās ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti un Latvijas prezidentu Andri Bērziņu.

Polijas galvaspilsētā Baidens otrdien tikās ar šīs valsts premjeru Donaldu Tusku, prezidentu Broņislavu Komorovski un Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, kas ieradies Polijā oficiālā vizītē.

Trešdien paredzēta divpusēja Baidena un Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites tikšanās, kurā īpaša uzmanība tiks pievērsta iespējām garantēt Baltijas valstu drošību. Tikšanās laikā paredzēts pārrunāt arī ASV un Lietuvas divpusējo attiecību jautājumus un situāciju Ukrainā.

Šīm sarunām sekos trīspusēja Lietuvas prezidentes, Latvijas prezidenta un ASV viceprezidenta tikšanās, pēc kuras paredzēti Grībauskaites, Bērziņa un Baidena paziņojumi, kas tiešraidē tiks translēti internetā un Lietuvas Televīzijā.

Kā uzsvērusi Grībauskaite, ASV ir Baltijas valstu stratēģiskā partnere un sabiedrotā, kas stingri atbalsta Lietuvas, Latvijas un Igaunijas drošību.

Pērnruden Vašingtonā triju Baltijas valstu prezidenti tikās ar ASV prezidentu Baraku Obamu, kuras laikā tika parakstīta kopīga politiska deklarācija, kurā vēlreiz uzsvērts, ka Lietuvas, Latvijas un Igaunijas neatkarība, suverenitāte un teritoriālā nedalāmība pastāvīgi atrodas ASV interešu lokā.

Obama arī paziņojis, ka arī pats nākamnedēļ dosies uz Eiropu.
 


Написать комментарий