Žurnālistiem pastāstīja, ka ziedi Daugavpilī parādīsies tad, kad būs silts laiks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējā Daugavpils domes 17. marta preses konferencē žurnālisti interesējās, kā pašvaldība gatavojas pilsētas noformēšanas darbu veikšanai.

Atbildot uz jautājumu, kad Daugavpils priecēs savus iedzīvotājus un pilsētas viesus pavasarī un vasarā un, kādi ir plānotie apzaļumošanas apjomi, domes izpilddirektors Andrejs Kursītis pastāstīja, ka par šo jautājumu arī šogad ir atbildīga Komunālās saimniecības pārvalde, bet pasūtījumu pildīs municipālais uzņēmums „Labiekārtošana-D”.

Patlaban jau ir sastādīts darba plāns, uzņēmums siltumnīcās audzē ziedus, no puķu dobēm tiek novākti palikušie rudens ziedi un, kad iestāsies atbilstoši laika apstākļi, puķu dobes apstādīs. Šovasar Daugavpils būs tikpat skaista, apliecināja Andrejs Kursītis.

Savukārt vicemērs Pēteris Dzalbe piebilda, ka finansējums pilsētas apzaļumošanai ir palicis tādā pašā līmenī, bet uzņēmumam „Labiekārtošana-D” ir dots uzdevums racionālāk izmantot izdalītos līdzekļus. Šim nolūkam uzņēmums uzbūvēja siltumnīcas, jo ziedus ir izdevīgāk audzēt pašiem, nevis iepirkt, tāpat tiek risināti papildjautājumi, kuri ir saistīti ar siltumnīcu apkuri.

Tāpat vicemērs žurnālistiem paskaidroja, ka ziedus pilsētā sāks stādīt, kad būs piemēroti laika apstākļi, un tas tiek darīts tādēļ, lai ziedi nenosaltu.

Pietiekami emocionāli vicemērs reaģēja uz jautājumu par to, vai šogad tiks atremontētas puķu dobju apmales, kuras atrodas ap kastaņiem galvenajā pilsētas gājēju Rīgas ielā. Pajautājot žurnālistam, kad viņš pēdējo reizi gāja pa Rīgas ielu, vicemērs paziņoja, ka remonts jau notiek, bet puķu dobju apmaļu daļas nolauza ekstremālo sporta veidu cienītāji, kuri vizinās gar puķu dobēm ar skrituļslidām un skrituļdēļiem.  

 


Написать комментарий