Daugavpils pilsētas pašvaldības policija atzinās Saeimas deputātei, ka nespēj cīnīties ar “spaisiem”

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Kā ziņots, XI Saeimas deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva griezās pie Daugavpils mēra Jāņa Lāčplēša un Pašvaldības policijas priekšnieka Vladimira Gudakovska, lai saņemtu informāciju par pašvaldības darbu situācijā ar „spaisu” tirdzniecību. Plašāka informācija par deputātes pieprasījumu pieejama šeit.

Pašvaldības policijas atbildi M.Ivanova-Jevsejeva saņēma dažas dienas pirms Saeima atbalstīja grozījums likumā, kuri ierobežo „spaisu” izplatīšanu.

Oficiālajā atbildē Pašvaldības policija norāda, ka saskaņā ar likumu „Par pašvaldībām” un „Par policiju” pašvaldības autonomā funkcija esot nodrošināt sabiedrisko kārtību, cīnoties ar dzeršanu un netikumību, kā arī atbalstīt Valsts policiju un Drošības policiju, garantējot sabiedrības drošību. Lai nedublētu minēto valsts iestāžu darbu, tika pieņemts lēmums, ka ar psihotropo vielu apgrozības kontroli nodarbosies Valsts policija, kurai šajā jautājumā ir daudz vairāk pilnvaru.

Sakarā ar augstākminēto deputātei M.Ivanovai-Jevsejevai netika sniegta informācija par pārkāpumiem, kuri tika konstatēti „jautrajā” veikalā, kas darbojās Saules ielā, un iespējamiem profilakses pasākumiem.

Saskaņā ar Daugavpils pašvaldības policijas atbildi, Rīgas pašvaldības, kura regulāri informē par reidu organizēšanu un „spaisu” tirdzniecības vietu pārbaudi, pieredze netiek pārņemta, jo Daugavpils pašvaldības policija strādā tikai pilsētas administratīvajā teritorijā un cieši nesadarbojas ar kolēģiem no galvaspilsētas. Pieredzes apmaiņa ar Rīgas pašvaldības policiju notiek Lielo pilsētu asociācijas sapulcēs.

Pēc Pašvaldības policijas pārstāvju domām, patlaban nav juridiska pamata veidot atsevišķu struktūru, kura nodarboties ar psihotropo vielu tirdzniecības ierobežošanu Daugavpilī, jo mūsu pilsētā esot reģistrēta tikai viena „spaisu” tirdzniecības vieta, turklāt ar šo jautājumu nodarbojas Valsts policija.

Savukārt Pašvaldības policija veic profilaktisko darbu, skaidrojot jauniešiem narkotisko, psihotropo un citu apreibinošo vielu ietekmi uz cilvēka organismu.

Vēstules nobeigumā Pašvaldības policijas pārstāvji iesaka Saeimas deputātei izmantot savas pilnvaras, lai tiktu izstrādāts likumprojekts, kurš palīdzētu cīnīties ar „legālām narkotikām”.


Написать комментарий