«Trešais variants» aicina uz izrādi «Dzimumdienas rītā"

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Teātra cienītāji jau pieraduši, ka Daugavpils novada Kultūras centra teātra trupa „Trešais variants” pārsteidz viņus ar jaunām, neparastām izrādēm.

Trešdien, 26.martā, plkst.18:30, uz Kultūras centra skatuves interesentiem piedāvās jaunu iestudējumu – komēdiju vienā cēlienā „Dzimumdienas rītā” pēc Andreja Upīša literārā darba motīviem.

Lugas pamatā ir mūžam aktuālais stāsts par cilvēku, kas savā dzimšanas dienas rītā ir apņēmies sākt jaunu dzīvi un kļūt labāks. 

Pēc iestudējuma režisores Intas Uškānes domām, atgriešanās pie klasikas nav nejauša. „Saglabājot rakstnieka valodas stilu, mēs cenšamies izrādē radīt 20.gadsimta sākuma gaisotni ar tā laika savstarpējām cilvēciskajām attiecībām gan ģimenē, gan kungu un kalpu starpā”, uzskata režisore.

Autors lugu ir nosaucis par komēdiju, bet vai tas tā ir, jālemj skatītājiem, jo katra cilvēka dzīvē ir traģikomēdijas elementi.

Izrādes scenogrāfiju veidoja un tērpu atlasi konsultēja māksliniece Olga Gžibovska. Izrādes tapšanā piedalījās arī mednieku kolektīvs “Skrudaliena” (vadītājs Valērijs Smarguns).

Ieejas maksa: 1,42 eiro.


Написать комментарий